Cum să faci hummus acasă. Este cremos și delicios, perfect pentru post

Publicat pe

Fie că ții post fie sau îți e doar poftă, hummusul este un preparat sățios și foarte sănătos. Nu e nevoie să mergi la restaurant cu specific libanez ca să mănânci cel mai bun hummus.

Citește și: Cea mai bună ciorbă de burtă DE POST. Ingredientul-minune care o transformă într-un adevărat deliciu

Poți face hummus acasă, din câteva ingrediente bine alese. Dacă îți cumperi un borcan de tahini- pastă de susan- și câteva conserve de năut, vei avea mereu hummus proaspăt și delicios la tine acasă. 

Dacă nu ții post, îi poți așeza în mijloc bucățele de carne friptă de porc, miel sau vită. Îl poți asezona cu fulgi de chilli și îl poți servi cu lipii făcute în casă fără drojdie și o salată de ardei copți. 

Citește și: Tăiței de casă fără ou – rețetă de post

Ingrediente: 
1 Conservă de năut (de 400 g)
2 linguri de pasta de susan
2 linguri de zeamă de lămâie
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
1 praf de chimion
3 linguri de apă
1 praf de boia de ardei dulce
sare

Mod de preparare

1. Într-un castron, se combină pasta de susan cu zeama de lămâie și se mixează cu un mixer. Se poate amesteca și într-un robot de bucătărie.

2. Se adaugă uleiul de măsline, usturoiul marunțit, chimionul și un praf de sare.

3. Se spală năutul și se scurge bine, apoi se adaugă peste ingredientele deja amestecate și se mixează împreună, timp de 1-2 minute. Adaugă 2-3 linguri de apa rece, până ce se obține o pastă cremoasă.

Citește și: Spaghetti Puttanesca. Rețetă de paste fără carne, de post

4. După gust, se adaugă sare în hummus până la rezultatul dorit.

5. La servire, poți pune desupra puțin ulei de măsline și boia de ardei dulce și să le așezi fie pe pâine normală sau prăjită, fie pe chipsuri de tortilla.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter