Povestea impresionantă a "pacientului 37". Internat de o lună, Alin a fost la un pas de moarte, dar va petrece Paștele acasă: "Am făcut trei radiografii pulmonare care au ieșit prost, a fost o luptă colosală"

Publicat pe

Alin Goga, denumit sec „pacientul 37” a fost la un pas de a-și pierde viața, după ce a contractat o formă gravă de coronavirus. După o lună de zile, în care literalmente și-a văzut moartea cu ochii, este pregătit să se întoarcă la familie.

Alin Goga, care a primit ca „număr de inventar” denumirea „pacientul 37”, un bărbat în vârstă de 46 de ani și, atenție!, fără niciun fel de probleme medicale, a fost la un pas de a-și pierde viața, din cauză că a contractat o formă gravă a temutului COVID-19. Acesta a povestit, în cadrul unui interviu pentru Știrile Pro TV, întregul calvar prin care a trecut și din care speră să iasă curând, după ce a stat o lună întreagă pe un pat de spital.

În perioada 26 februarie-2 martie, Alin Goga, director în cadrul unei companii din subordinea Primăriei București, a călătorit în Germania. La patru zile de la întoarcere a început să se simtă rău. Avea dureri de cap, transpira și se simțea slăbit. A ajuns, cu febră, la Spitalul Victor Babeș', unde a fost testat pentru gripă A și B, dar rezultatele au fost negative, iar atunci a apărut suspiciunea de COVID-19. Abia pe 11 martie a fost confirmat cu COVID-19.

'Le-am văzut îngrijorarea medicilor în primele două zile. Am făcut trei radiografii pulmonare care au ieșit prost, iar totul s-a transformat când am fost mutat la terapie intensivă, schema de tratament a fost schimbată complet. O schemă de tratament care până la urmă a dat rezultate după 14 zile de terapie intensivă. A fost o luptă colosală. Când mi-au recoltat sânge din venă, am avut senzația că mă lovește cineva cu un ciocan', a povestit bărbatul.

„Atenție mare, nu este de joacă!”

În afara faptului că era supraponderal – avea 114 kilograme -, Alin Goga nu suferea de nicio boală. În plus, a declarat că nici nu bea și nici nu fumează. Cu toate astea, a fost la un pas de moarte, după ce a contractat una dintre cele mai agresive forme ale bolii, care l-a țintuit la pat o lună de zile.

'În afară de faptul că eram supraponderal nu aveam nici o boală, nu aveam depășiri ale valorilor de sânge, nu sunt fumător, băutor, sunt un om cu o viață absolut normal, un om normal fără probleme medicale'.

Pe 9 aprilie, după ce a făcut patru teste, care au ieșit toate pozitive, dovadă că a dezvoltat anticorpi, Alin Goga a primit în sfârșit vestea că va putea pleca acasă la soție și cei trei copii cât de curând, iar cel mai probabil de Paște va fi acasă. Deocamdată, mai trebuie să rămână în spital pentru recuperare pulmonară, deoarece medicamentele i-au afectat și ficatul.

Alin Goga i-a sfătuit pe români, pe pagina sa de Facebook, unde a ținut un fel de jurnal al bolii, să ia lucrurile în serios.

'Îi rog să se uite în ochii mei și în sufletul meu. Atenție mare, nu este de joacă, nu este o glumă, este un avertisment foarte serios pe care trebuie să-l luăm în considerare'.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter