Cine primește înapoi banii de la furnizorii de energie electrică, după ce au primit facturi uriașe

Publicat pe

O parte dintre români îşi pot primi banii înapoi plătiţi anul trecut pe facturile la energie electrică. Furnizorii de energie electrică au început să trimită facturile de regularizare către clienţi. Şi în timp ce unii s-au trezit că au sume uriaşe de plătit, de câteva mii de lei, alţii au primit facturi cu minus şi urmează să primească bani înapoi de la furnizor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Furnizorii de energie electrică au început deja să le transmită clienţilor facturile de regularizare. Unii clienţi s-au trezit deja că au deplătit sume uriaşe la energie electrică, sume care ajung până şi la câteva mii de lei.

Dar există şi cazuri fericite. Ne referim la acei clienţi care, în 2022, au reuşit să facă economie şi să consume mai puţin decât în anul 2021. Aceştia vor fi reîncadraţi în alt plafon de preţ. 

Dacă în 2021, clientul a avut un consum mediu anual de peste 100 KW, iar în 2022 a reuşit să scadă la sub 100 de KW, atunci furnizorul îi va da înapoi diferenţa de preţ dintre 80 de bani KW/h şi 68 de bani KW/h.

Această sumă va putea fi restituită, se va putea scădea din următoarea factură sau, în cazul în care clientul doreşte acest lucru, va putea să facă o solicitare către furnizorul de energie şi să primească banii într-un cont, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Oana Matache, răspuns neașteptat după ce a fost întrebată ce crede sora ei, Delia, despre noul iubit: „Nu știm cine e, nu există!’

Citește și:Emil Mitrache, celebrul Americanu din La Bloc, a încercat multe meserii: „Niciun impresar nu mai bate la poartă’

Citește și:Catinca Roman, reacție după ce sora ei, Oana Roman, a rupt legătura cu ea și a blocat-o peste tot: „Îmi știu socotelile. Nu doresc să intru în acest carusel de prost gust

Ce pot plăti românii cu cardul de energie

Este vorba de facturile la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Plățile se fac prin mandat poștal. Nu se pot efectua mai mult de 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin.

Plăţile vor fi făcute prin cititoare optice cu care vor fi dotaţi poştaşii, iar banii pentru ajutorul de încălzire au ajuns la oameni până pe 20 februarie.

foto: economica.net

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă