Profesorul Rafila a făcut anunțul! Când vom avea un vaccin împotriva COVID-19 și cât va costa

Publicat pe

Alexandru Rafila a anunțat recent că România este una dintre țările unde se vor efectua teste clinice pentru vaccinurile create de marile companii. Iată ce spune reprezentantul României la OMS despre momentul apariției primului vaccin anti-COVID.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Vestea apariției primului vaccin anti-COVID este, cu siguranță, una dintre cele mai așteptate, în special în contextul înmulțirii cazurilor de coronavirus în ultima perioadă.

Citește și: Lidia Buble și momentele dificile din viața ei. Cum le-a depășit și ce îi mai lipsește acum: „Singura dorință neîmplinită e pe cale să se îndeplinească”/ EXCLUSIV

Vaccinul anti-COVID va avea un preț foarte mic

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a făcut recent primele declarații cu privire la vaccinul împotriva COVID-19.

„Multe dintre companiile care dezvoltă vaccinul îl vor vinde la preţul de producţie, pentru că dezvoltarea acestor vaccinuri a fost deja finanţată de diverse ţări, de diverse organizaţii, cum este Uniunea Europeană sau Statele Unite. Şi atunci şi-au luat un angajament că vor vinde vaccinul cu un preţ foarte mic, încât el să fie accesibil”, a declarat medicul.

Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an

Din păcate, profesorul Rafila a afirmat că nu crede că vom avea un vaccin împotriva COVID-19 mai devreme de un an, deoarece procesul fabricării, condiționării și distribuirii acestuia necesită timp.

„Din fericire, noi facem parte din Uniunea Europeană, care încearcă să securizeze vaccinul, în cazul în care va fi disponibil, printr-un fel de rezervare şi prin sprijinirea celor care cercetează aceste produse.

Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an, pentru că nu e vorba de produsul în sine, ci de capacitatea de a-l fabrica, de a-l condiţiona, de a-l distribui şi lucrurile astea necesită timp. Dar, cu siguranţă, şi România va avea vaccin”, a menționat profesorul Rafila.

Medicul a mai adăugat că cele 6.000 de doze de Remdesivir alocate țării noastre de Uniunea Europeană, vor ajunge în România până la sfârșitul săptămânii, 1.200 de pacienți aflaí la la terapie intensivă urmând a beneficia de el.

Citește și: Decizia pe care a luat-o fostul soț al Ancăi Țurcașiu după divorț este tardivă. I-ar fi putut salva căsnicia

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter