Raed Arafat: ”Mai avem un pic până trecem hopul”. Măsurile de relaxare vor fi decise după Paște

Publicat pe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit într-un interviu la Antena 3 despre situația actuală din România. Raed Arafat a declarat că mai puțin până vom trece de vârful pandemiei de coronavirus.

Potrivit unor analize s-a estimat că vârful pandemiei de coronavirus în România va fi în perioada 22-26 aprilie, adică în aproximativ o săptămână. Raed Arafat a declarat că românii mai au puțin până vor depăși acest hop, însă doar dacă sunt respectate regulile impuse în Ordonanța Militară.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mărturisit că totul depinde de comportamentul românilor, iar dacă aceștia păstrează distanțarea socială vom trece cu bine peste această situație.

Abia după Paște se va stabili dacă vor fi luate măsuri de relaxare, în funcție de cum va crește numărul cazurilor de coronavirus în perioada aceea.

'Depinde cum evoluăm – din cauza asta am insistam noi mult la respectarea regulilor. Am început cam cu același număr de cazuri ca al Spaniei și vedeți că România a evoluat mai bine, dar am luat niște măsuri mai rapide de distanțare socială.

E normal că sunt neplăcute, dar nu rămân fără impact. Și există foarte multă manipulare asupra acestui aspect pe Facebook, pe rețelele de socializare. Mai avem un pic până trecem hopul și sper să nu ne lăsăm în ultima perioadă.

Dacă mai respectăm măsurile care sunt în vigoare acum, fără să fie înăsprite, dar respectate și să trecem prin perioada Paștelui respectând aceste măsuri.

Este posibil ca după asta, în funcție de cum evoluează lucrurile – pentru că va necesită câteva zile după perioada Paștelui să vedem dacă este vreun impact.

Și dacă vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau începe să scadă, cu siguranță vor începe să fie luate măsuri treptate de relaxare.

Sper să vedem acest lucru cât mai repede, dar să dau o dată exactă acum este imposibil pentru că încă nu știm dacă într-adevăr am atins vârful.

Decesele sunt mult, au depășit 300, dar comparativ cu alte țări numărul este încă mic. Depinde de cum vom acționa și cum ne vom comporta în următoarea perioadă', a spus Raed Arafat, la Antena3.

Citește și: Raed Arafat a anunțat când va fi vârful pandemiei de coronavirus în România: 'Există o analiză care arată…'

FOTO: Hepta

Raed Arafat: 'Mai avem un pic până trecem hopul'. Măsurile de relaxare vor fi decise după PașteRaed Arafat: 'Mai avem un pic până trecem hopul'. Măsurile de relaxare vor fi decise după Paște
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter