Raed Arafat, despre vacanța de 1 Mai: "Nimeni să nu-și planifice că va ieși la iarbă verde, la grătar!". Ce se întâmplă cu mall-urile după 15 mai

Publicat pe

Mulți dintre români așteaptă vacanța de 1 Mai, însă Raed Arafat avertizează că anul acesta nici nu încape vorbă de tradiționalele grătare la iarbă verde sau plajă prin parcuri și alte locuri mai mult sau mai puțin amenajate. Șeful DSU a precizat că acum măsurile au rolul de a opri răspândirea coronavirusului și acesta este singurul lucru care trebuie să ne intereseze.

Raed Arafat, despre vacanța de 1 Mai: "Nimeni să nu-și planifice că va ieși la iarbă verde, la grătar!". Ce se întâmplă cu mall-urile după 15 maiRaed Arafat, despre vacanța de 1 Mai: "Nimeni să nu-și planifice că va ieși la iarbă verde, la grătar!". Ce se întâmplă cu mall-urile după 15 mai

„La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine!

Pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație. Și asta înseamnă că cineva poate deveni pozitiv și să infecteze pe alții. La acest moment este normal să rămânem încă o săptămână, două, trei, sau cât va fi nevoie, în condițiile în care suntem acum.

Vine 1 Mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paști sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paști! Deci, de 1 Mai nimeni să nu-și planifice că va ieși, știu eu, la grătar, la iarbă verde și așa mai departe', a declarat Raed Arafat, citat de bzi.ro.

Fără vacanțe în străinătate!

Chiar dacă unele țări deschid granițele și micșorează restricțiile, nu înseamnă că este și în siguranță să ai o vacanță în altă țară.

„Ne schimbăm comportamentul prea devreme și dacă renunțăm prea devreme la măsurile de distanțare socială… Chiar dacă s-a anunțat că vor fi unele măsuri după 15 mai, președintele a spus că nu se va renunța total, noi vedem că unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu respectă.

Atenție, mai avem vreo trei săptămâni. Aici vedem pericolul. O schimbare a situației poate schimba și măsurile', a spus secretarul de stat.

Raed Arafat anunță că, după ridicarea stării de urgență, restricțiile din anumite sectoare sociale ar putea fi scăzute, dar astfel de decizii se vor lua doar în urma unor analize realizate de experți.

„În funcție de cum evoluează situația, unele – să zicem – activități pot fi relaxate pe baza unor analize. Iar aceste analize, bineînțeles, le fac experți în epidemiologie, în boli infecțioase, în situații de urgență.

Din toate punctele de vedere se analizează. Activitățile economice care trebuie relaxate. Iarăși, se ia în analiză toată sfera, după care se decide cu ce activități va începe relaxarea. Ideea este că nimeni, dar absolut nimeni, nu vrea să țină măsurile astea cu o zi în plus!

Dar, în același timp, o zi în minus poate să coste foarte mult! Deci, trebuie lumea să aibă încredere în continuare, să nu-i asculte pe cei care vin și presează că gata, trebuie să relaxăm, că ne-am plictisit.', a mai precizat Arafat.

Mall-urile și centrele comerciale rămân închise!

Raed Arafat a spus că mall-urile sau centrele comerciale mari nu vor fi deschise pentru a evita aglomerația și îmbulzeala.

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp.

Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație', a spus Raed Arafat.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter