Raed Arafat, mesaj tranșant despre revenirea stării de urgență de la 1 august! "Se pot face carantinări, dar depinde de..."

Publicat pe

În contextul creșterii alarmante de cazuri de coronavirus, Raed Arafat a făcut precizări cu privire la posibilitatea reintrării în starea de urgență.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

În contextul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus în România, zilele trecute fiind atins pragul de 1300 de infectați cu COVID-19, s-a pus tot mai frecvent problema întoarcerii la starea de urgență.

Există posibilitatea luării unor măsuri locale sau zonale

Dat fiind că, în spațiul public, s-a vehiculat varianta trecerii la starea de urgență începând cu data de 1 sau 3 august, Raed Arafat a menționat că 'nu există așa ceva', însă a subliniat că este posibil totuși să se ia anumite măsuri de carantinare. Iată ce a răspuns șeful DSU când a fost întrebat dacă vom trece din nou la starea de urgență.

'Nu. Nu există așa ceva. Nu s-a discutat sau cel puțin nu știu eu de așa ceva. Noi am zis că există posibilitatea luării unor măsuri locale sau zonale, asta s-a zis, dar nu pe județe sau pe țară. Măsurile ar putea intra în vigoare oricând. Când apare o problemă se poate lua decizia asta. Așteptăm să intre în vigoare legea (n.r. Legea carantinării), deci nu trebuie să fie ceva planificat.

Depinde de ceea ce sesizează autoritățile de sănătate publică. Printre cele mai afectate județe: Argeș, Prahova, Galați, Brașovul are ceva probleme, deci sunt câteva zone. Se pot face carantinări, dar depinde de zonă, sunt mai multe aspecte. Nu neapărat tot județul ci doar o localitate mică unde este un focar mai mare, trebuie analizat', a declarat Raed Arafat în exclusivitate pentru DC News

Citește și: Cum a ajuns Kate Middleton să primească inelul de logodnă destinat lui Meghan Markle. Bijuteria i-a aparținut Prințesei Diana

Nu mai e loc la Terapie Intensivă

În pofida tuturor măsurilor luate de autorități, situația din spitale a devenit deja dramatică, iar acest lucru impune luarea unor măsuri mult mai dure, conform șefului DSU:

Spitalele care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de Terapie Intensivă. «Matei Balș», «Marius Nasta», «Ana Aslan» sunt la capacitate maximă. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție.

Dar avem nevoie de personal. Dacă vom continua așa, vom depăși 1.000 de cazuri pe zi. Dacă vrem să scădem la 100 de cazuri pe zi, trebuie impuse măsuri foarte dure. Singura soluție ar fi revenirea la starea de urgență', a afirmat Raed Arafat într-un interviu oferit la Digi 24 acum câteva zile.

Citește și: Cum a început povestea de dragoste dintre Andreea Esca și Alexandre Eram. Vedeta de la ProTV nu s-a lăsat până nu l-a cucerit: 'El avea o altă relație'

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter