Restricții începând de mâine: Se închid restaurantele, cinematografele și teatrele. Nu se fac nunți și botezuri

Publicat pe

Prefectul Capitalei a anunțat marți după-amiază ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Cojanu a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Principalele declarații ale prefectului Capitalei:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.

Un bărbat de 45 de ani din Galați a murit din cauza Covid-19, la două zile după ce a refuzat internarea

Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea este interzisă. Când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități.

Masca de protecție devine obligatorie în București. Spațiile vizate de autorități

Prezența persoanelor în jurul școlilor – s-a constatat că nu prea poartă lumea mască – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani și adulți în intervalul 7:45 – 21:15. Revine obligația PMB și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – chiar și cu o simplă vopsea.

Intensificarea activităților de control în târguri, piețe, transport în comun și apropierea unităților școlare – aici lumea nici gând să poarte masca.

Angajații afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin.

În momentul în care rata de incidența scade sub 1,5 la mie, CNSU se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților.

Reporter: Procesiunile religioase? CNSU s-a referit la pelerinaje, nu e cazul la noi, nu am impus nicio măsură în sensul ăsta, e vorba de Iași în momentul de față.

Premierul Orban avertizează: „Discutăm despre impunerea purtării măștii de protecție și în aer liber, în spațiile foarte aglomerate”. Ce se va întâmpla pe plajă

Reporter: Fără restricții la evenimente private? Vom avea, pentru că este interzis în interiorul clădirilor – este implicit că nu vor putea fi botezuri, nunți.

Procesiunile religioase nu sunt interzise. S-a interzis pelerinajul. 

Teatrele se vor închide, de mâine, și cinematografe și spectacole, tot.

Reporter: Cazinourile? Nu știu deocamdată, așteptăm ca CNSU să ia o asemenea măsură și ne vom adapta.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter