Pericolul reprezentat pentru bolnavii cronici e imens! Rata de deces în cazul lor este de 12 ori mai mare: "Sunt mult mai susceptibili să sufere efecte severe ale COVID-19"

Publicat pe

Un nou raport realizat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA indică pericolul reprezentat de coronavirus pentru pacienții cu boli cronice. Se pare că rata de deces ar fi de 12 ori mai mare în cazul acestora, comparativ cu persoanele sănătoase, care contractează virusul!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Studiul recent indică faptul că pericolul este cu mult mai mare în cazul persoanelor care suferă de boli cardiace, de pildă. Raportul menționat analizat nu mai puțin de 1,3 milioane de cazuri de coronavirus confirmate de laborator în America, în perioada 22 ianuarie – 31 mai.

Dintre cei care au luat virusul, informații cu privire la istoricul medical existau doar în cazul a 22%. Dintre aceștia, 32% sufereau de boli cardiace, 30% prezentau diabet şi 18% aveau boli pulmonare cronice, care includ astmul şi emfizemul.

Citește și: Un alt simptom neașteptat asociat cu noul coronavirus:halucinațiile. Un studiu arată care ar fi riscurile pe termen lung

Dintre persoanele confirmate pozitive cu noul coronavirus, doar pentru 22% existau informaţii privind istoricul medical, iar dintre aceştia – 32% aveau boli cardiace, 30% aveau diabet şi 18% sufereau de boli pulmonare cronice, care includ astmul şi emfizemul.

Printre pacienţii cu boli cronice, circa 20% au pierdut lupta cu noul coronavirus și au murit, comparativ cu aproape 2% dintre cei care erau sănătoşi, notează mediafax.ro.

Medic: „Și oamenii anterior sănătoşi pot deveni foarte bolnavi”

În egală măsură, analiza mai indică și că pacienţii cu afecţiuni cronice care au fost testați pozitiv cu COVD-19 au şanse de până la şase ori mai mari să fie spitalizaţi, față de persoanele care suferă de alte afecţiuni sau erau sănătoşi.

Citește și: Studiul care schimbă perspectiva privind riscul îmbolnăvirii cu noul coronavirus:după cât timp petrecut lângă un bolnav vom lua COVID-19

Persoanele cu boală cronică „sunt mult mai susceptibile să sufere efecte severe ale COVID-19, dar nu putem pierde din vedere că şi oamenii anterior sănătoşi pot deveni foarte bolnavi şi chiar pot muri', susține dr. Leana Wen, medic specialist în sănătate publică la Universitatea George Washington.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Concluzia cercetătorilor după un studiu internațional privind percepția asupra pandemiei de coronavirus:'Românii sunt printre cei mai anxioși din lume'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter