Rezultatul necropsiei bebelușului mort din Suceava: avea lichid în plămâni. Ce acuzații i se aduc preotului

Publicat pe

Cazul bebelușului din Suceava a revoltat o țară întreagă. Micuțul a decedat după ce a fost botezat. Se pare că rezultatul necropsiei confirmă ceea ce se credea până acum. Medicii legiști care au examinat corpul micuțului au descoperit că avea, într-adevăr, lichid în plămâni.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Conform Digi24, se pare că Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a decis să înceapă urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat slujba de botez. Echipa de specialiști în Medicină Legală a fost una numeoasă. În urma solicitării venite atât din partea autorităților, cât și a familiei, a fost efectuată necropsia prin aducerea unor specialiști și din alte localități.

Scopul acestei decizii a fost de a se asigura o evaluare cât mai corectă, minuțioasă și transparentă a acestui caz. Conform primelor date oficiale, în plămânii bebelușului s-a descoperit existența unul lichid. Momentan nu se știe sigur dacă este vorba despre apă sau dacă este lichid matern.

Citește și: Motivul pentru care bebelușii din familia regală britanică sunt botezați înainte de a împlini trei luni

Citește și: Gina Pistol și Smiley și-au văzut fetița, la ecografie. Cu cine seamănă: „Nu are nasul meu, deci e ok!'

Citește și: Drama lui Clotilde Armand. I-au murit doi copii: un bebeluș a decedat în somn, iar una dintre fiice a fost călcată de o motocicletă

Rezultatul necropsiei bebelușului din Suceava arată că avea lichid în plămâni

Medicii care l-au resuscitat pe micuț au declarat, la începutul acestei săptămâni, că ar fi ajuns în plămânii lui aproximativ 110 ml de lichid, fapt ce pare să se confirme. Însă, raportul complet al acestei autopsii va fi gata abia peste câteva săptămâni.

Duminică, 31 ianuarie 2021, într-o biserică din Suceava, a avut loc o ceremonie de botez. Copilului i s-a făcut rău după ce a fost băgat în apă. Cei prezenți au sunat imediat la 112 și au chemat o ambulanță, micuțul a fost resuscitat la fața locului, apoi a fost transportat de urgență la spital. Din nefericire, în pofida efortului medicilor, a decedat după doar câteva ore.

Ce a declarat tatăl bebelușului din Suceava

Tatăl copilului a povestit că preotul l-a scufundat pe micuț de trei ori în apă, chiar dacă bebelușul plângea și avea gura deschisă. Când și-a dat seama ce se întâmplă, a încercat să ajute copilul, dar a fost prea târziu.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?',a declarat tatăl copilului pentru Monitorul de Suceava.

Sursă foto: libertatea.ro.


Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter