Scandal monstru într-un hipermarket din București. Un bărbat a fost încătușat pe motiv că a refuzat să i se ia temperatura la intrarea în magazin: „Am fost dat cu capul de asfalt”

Publicat pe

Un pensionar a fost încătușat de polițiști, pe motiv că ar fi refuzat să i se ia temperatura la intrarea într-un hipermarket din cartierul Ferentari, se arată într-un clip video de pe Youtube.

UPDATE: Bărbatul a făcut primele declarații. Acesta a spus că oamenii legii l-au pus la pământ și i-ar fi pus piciorul pe cap. Bătrânul susține că a fost lovit de asfalt.

„Spiritele s-au încins, a venit un echipaj de poliţie, chemat iniţial pentru un alt domn care a vrut să forţeze intrarea, după ce a refuzat scanarea. Poliţia a încercat să o ia pe soţia mea la secţia 24, ei au tăbărât pe mine şi au vrut să mă încătuşeze. Eu nu înţelegeam de ce, nu am făcut nimic din ce ar presupune încătuşarea.

M-au pus la pământ, mi-au pus piciorul pe cap. Am fost încătuşat şi dus la poliţie. Am fost lovit la cap, dat cu capul de asfalt. La poliţie mi-au dat amendă, chipurile, pentru că nu aveam mască, deşi eram în cadru deschis. 1000 de lei pentru asta! Totul a plecat de la faptul că am refuzat să fim scanaţi. Nici nu au vrut poliţiştii să audă pentru ce au fost chemaţi”, a declarat bărbatul la România TV. 

Scene șocante în București, unde un bărbat a refuzat să îi fie luată temperatura, a intrarea într-un hipermarket cunoscut. 

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Noua măsură a născut controverse, mulți oameni fiind de părere că bodyguarzii, cei însărcinați cu măsurarea temperaturii, nu au studii în domeniu și este umilitor pentru clienți să fie supuși la așa ceva.

Pe de altă parte, există și voci care susțin că este o măsură bună și utilă, argumentând că nu este nevoie de studii medicale pentru a măsura o banală temperatură, lucru pe care îl fac toate mămicile, acasă. 

Din prima categorie face parte și un bărbat care a refuzat vehement să îi fie măsurată temperatura. 

Cineva a sunat la Poliție, motiv pentru care bărbatul a fost încătușat. Din comunicatul de presă remis de oamenii legii, reiese că trei persoane, doi bărbați și o femeie, erau violenți fiindcă nu li s-a permis intrarea în magazin, după ce au refuzat termoscanarea. 

Cele trei persoane au fost amendate pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și împiedicarea intervenției polițiștilor. 

„La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, care au identificat trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea.

La momentul în care polițiștii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante și au manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care au fost imobilizate și conduse la sediul subunității de poliție.

Persoanele au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și împiedicarea intervenției polițiștilor în îndeplinirea obligațiilor de serviciu”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter