Se ia sau nu coronavirusul COVID-19 de pe haine și alimente? Raed Arafat spune ce trebuie să facem imediat ce intrăm în casă

Publicat pe

Panica a pus stăpânire pe multă lume și, din teama de îmbolnăvire cu noul coronavirus COVID-19, oamenii spală cu apă și săpun inclusiv sticlele de apă și orice alt aliment ambalat, dar și fructele sau legumele. Secretatul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a explicat, însă, că virusul SARS Cov 2 nu se ia de pe haine și spune cum trebuie procedat imediat ce intrăm în casă.

Se ia sau nu coronavirusul COVID-19 de pe haine și alimente? Raed Arafat spune ce trebuie să facem imediat ce intrăm în casăSe ia sau nu coronavirusul COVID-19 de pe haine și alimente? Raed Arafat spune ce trebuie să facem imediat ce intrăm în casă

„Pantofii sunt scoşi exact la intrare, îi ţin în casă, în apartament, dar la intrare. După care am scos hainele de afară. Am un gel pe bază de alcool pe care-l folosesc după ce mă spăl pe mâini şi mă dezinfectez cu el.

De regulă, cămaşa şi hainele merg la spălat. […] Oricum, virusul nu se ia de pe haină, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară, mai ales că virusul nu se transmite de la haine. Se transmite de la particule care sunt în aer dacă a strănutat sau tuşit cineva. Se ia mai ales de pe suprafeţe. Se ia dacă eu tuşesc sau strănut în palmă şi pun mâna pe o suprafaţă şi peste câteva ore vine altcineva şi pune mâna pe respectiva suprafaţă apoi pune mâna pe faţă”, a precizat Raed Arafat la Antena 3.

Totodată, Raed Arafat a precizat că fructele și legumele nu trebuie spălate altfel decât o făceam până acum pentru că noul coronavirus nu se transmite prin alimente.

Secretatul de stat recomandă să nu deschidem o uşă sau să apăsăm pe butoanele de la lift etc., cu palmele sau degetele. Putem eventual să ne folosim de un șervețel când facem asta sau de un articol vestimentar.

„Telefonul trebuie dezinfectat des, cu şerveţele umede şi chiar cu soluţii cu alcool, dacă are folie pe el”, a mai precizat Raed Arafat.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter