Se pot face grătare în zilele de Paște? Răspunsul autorităților privind ieșirea din casă și întâlnirile cu prietenii

Publicat pe

Este clar că anul acesta vom petrece diferit sărbătorile pascale, în contextul pandemiei de coronavirus. În vigoare sunt o serie de măsuri pentru combaterea răspândirii COVID-19, însă nu puțini sunt cei care și-ar dori să se bucure de sărbătoare la un grătar. Este, însă, permis în zilele de sărbătoare? Iată răspunsul autorităților!

Se pot face grătare în zilele de Paște? Răspunsul autorităților privind ieșirea din casă și întâlnirile cu prieteniiSe pot face grătare în zilele de Paște? Răspunsul autorităților privind ieșirea din casă și întâlnirile cu prietenii

Românii au o serie de întrebări legate de interdicțiile din zilele de Paște, printre ele numărându-se și dacă au voie să facă grătar.

Autoritățile precizeză că nu sunt permise grătarele nici măcar în spații special amenajate, pentru că trebuie păstrată distanțarea socială pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Recomandările autorităților pentru sărbătorile pascale

● „Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit.

● Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună.

● Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru.

● Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare.

● Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

● Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin', arată reprezentanții Poliției Române, potrivit cancan.ro.

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter