Se transmite coronavirusul prin sărut sau sex? Răspunsul experților: "Știm că noul COVID-19 se află în secrețiile respiratorii, dar..."

Publicat pe

Aproape 130 000 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Situația este critică în multe țări, motiv pentru care a fost declarată panedemie la nivel global. Este lesne de înțeles că în această perioadă ar trebui să ne luăm mai multe măsuri de precauție. Mulți sunt interesați să afle dacă COVID 19 se transmite și prin sărut sau sex. Iată ce spun experții!

Știm până la acest moment că, în principiu, coronavirusul se răspândește de la om la om în condițiile în care există contact direct, la o distanță mai mică de doi metri.

Citește și: Locuiește în Italia de ani buni. Catrinel Menghia, mesaj în plină carantină, împotriva coronavirusului: „Rămâi acasă!Inamicul de bătut aici este nivelul de contaminare'

De asemenea, virusul poate ajunge și la cei din jur, prin saliva, în momentul în care o persoană infectată cu COVID-19 tușește sau strănută fără să-și ia măsurile de protecție. Particulele ajung în nasul sau în gura celor din apropiere, sunt inhalate în plămâni și astfel se îmbolnăvesc tot mai mulți.

Tocmai pentru că se transmite prin salivă, autoritățile din mai multe țări au încercat să descurajeze oamenii să se mai sărute pe obraz sau să dea mâna. Așadar, este de la sine înțeles că sărutul ar fi o cale de transmitere a virusului, prin salivă, notează perfecte.ro.

Citește și: Medicul timișorean care a vindecat cinci oameni de coronavirus vorbește despre cea mai bună metodă de protecție contra Covid-19:„Cea mai eficientă metodă este prevenția'

Cât despre întreținerea relațiilor sexuale, experții nu au ajuns la o concluzie clară, dacă acest virus se transmite și prin alte fluide, în afară de saliva.

'La acest moment, nu avem prea multe detalii. Știm că noul COVID-19 se află în secrețiile respiratorii, dar nu știm sigur dacă se regăsește și în alte fluide, precum secrețiile vaginale sau spermă. Nu putem să spunem cât de sigură este activitatea sexuală pentru că nu avem suficiente informații', susține Kristin Englund, medic la departamentul de boli infecțioase de la Cleveland Clinic, care a adăugat că ideal ar fi să se ia toate măsurile de precauție.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Cum se ia Coronavirus. Atenționările medicilor pentru evitarea infectării cu Covid-19:„Virusul se extinde, în principal, de la persoană la persoană prin contact apropiat'

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter