Senatorul PNL Vergil Chițac și soția lui, pozitivi pentru coronavirus COVID-19 / Conducerea PNL și toți senatorii se izolează la domiciliu, inclusiv premierul Orban

Publicat pe

UPDATE: Ludovic Orban a anunțat că nu va merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni fiindcă întreaga conducere PNL se va autoizola.

Decizia vine după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Există suspiciuni și în cazul soției sale.

„Cum să merg la consultări? Ar însemna să-l expun pe președinte riscului de contaminare.  L-am informat pe președinte, el va lua decizia. Nu e vorba doar de colegii din PNL, ci și de colegi de la alte partide din Senat care vor trebui să intre în aceleași proceduri”, a spus premierul.

Ludovic Orban a precizat că se va autoizola la Vila Lac 1, „unde voi avea în continuare toate atribuțiile exercitate în cele mai bune condiții”. Și ceilalți miniștri urmează să se autoizoleze și să evite contactul cu alte persoane.

„De asemenea, urmează să luăm o decizie în privința locului în care se vor izola miniștrii. Recomandarea mea pentru ei a fost să evite orice fel de contact, să se ducă la birourile lor, fără să aibă vreun contact cu angajații. Doar prin telefon, prin online, astfel încât să evite orice posibilitate de distribuire a coronavirusului”, a mai spus Orban.

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13, urmând ca apoi să anunțe numele premierului desemnat. Nu se știe în momentul de față dacă consultările vor mai avea loc, după ce liderul PNL a anunțat că nu se va prezenta.

Premierul Ludovic Orban a declarat ca a fost informat de ministrul Sanatatii ca senatorul PNL Vergil Chitac a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Acesta a fost la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17-19 februarie. Printre cei infectați este și soția senatorului. În consecință, premierul Orban și toți membrii PNL intră în izolare la domiciliu.

Senatorul PNL Virgil Chitac a aflat că a fost depistat pozitiv pentru coronavirus COVID-19, după ședința centrală PNL în Parlament, de luni, la care au participat toți liderii PNL, miniștrii, inclusiv premierul Ludovic Orban.

„Avand in vedere ca senatorul a particpat la reuniunea BPN toti membrii BPN se vor izola la domiciliu. Toti senatorii au obligatia se se izoleze, nu asteptam ancheta epidemiologica. Am solicitat Ministrului Sanatatii sa creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toti colegii. Tuturor colegilor și miniștrilor prezenti azi li se vor prevala probe pentru a fi diagnosticati. Eu ma voi izola la Vila Lac 1', a anunțat premierul Ludovic Orban.

Mai mult, premierul a anunțat că nu merge la consultări cu președintele Klaus Iohannis.

„Miniștrii urmează să ia o decizie unde se vor izola până vine diagnosticul. Le-am recomandat să nu ia contact cu nimeni, să își desfășoare discuțiile prin telefon și online. Solicit întregului dispozitiv de luptă împotriva coronavirusului să ia măsuri astfel încât să nu fie afectată întreaga capacitate a Guvernului de a lupta împotriva coronavirsului. Imediat ce vom avea diagnosticele, acestea vor fi făcute publice”, a declarat Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter