Sfaturile lui Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara, pentru a ne feri de coronavirus: "Unii oameni se autocondamnă la moarte"

Publicat pe

Spălatul pe mâini nu este suficient pentru a ne proteja împotriva coronavirusului. Mai trebuie luate și alte măsuri de protecție, pe care ni le împărtășește Virgil Musta, medicul din Timișoara care a salvat cei mai mulți bolnavi de coronavirus în România.

Sfaturile lui Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara, pentru a ne feri de coronavirus: "Unii oameni se autocondamnă la moarte"Sfaturile lui Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara, pentru a ne feri de coronavirus: "Unii oameni se autocondamnă la moarte"

Virgil Musta conduce spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde s-au vindecat 51 de persoane din 73 de oameni declarați vindecați de coronavirus în România.

Medicul susține că, în primul rând, cel mai important este să stăm în casă, înrucât prevenția poate salva, cu siguranță, viața unui om.

Sâmbătă, când am fost în piață am văzut că majoritatea persoanelor din piață erau bătrâni, fără mască, niște oameni care se autocondamnă la moarte. Iar asta pentru că ei sunt primii care în momentul în care iau contact cu virusul fac forme grave și sunt candidați la deces. Nu înțeleg, nu au ce face, dar, din păcate, aici trebuie societatea să acționeze. Poate ar trebui ca societatea să acționeze concertat, ca persoanele cu risc să stea acasă, obligatoriu', a spus medicul, potrivit wowbiz.ro.

Este indicat să se poarte măști și mănuși

De asemenea, medicul susșine că am putea rezista această perioadă numai dacă îi izolăm pe bătrâni, căci tinerii se vindecă mai ușor, mulți fiind chiar asimptomatici.

Medicul Musta recomandă și purtarea măștii, pentru că nu se știe niciodată cine este contaminat și cine nu: „Masca chirurgicală (acea albastră) este de unică folosință, adică puteți să o purtați maxim o zi, de preferat sub 4 ore. Dacă însă o scoateți sau o umeziți, trebuie să o schimbați. Insistați ca oamenii pe care îi cunoașteți să poarte mască pentru a se proteja pe ei și pe voi. Dacă nu se găsesc măști, puteți improviza. Puneți în fața gurii și nasului (pe care trebuie să le acoperiți pentru ca protecția să fie eficientă) un șal, fular, guler de schi, baticuri etc. Și nu le purtați tot timpul, ci doar când sunteți într-o zonă în care există posibilitatea să transmiteți sau să primiți virusul. Când ajungeți acasă spălați masca improvizată, iar dacă puteți ar fi ideal să o fierbeți și să o călcați la temperatură mare (depinde de material). Dacă nu aveți această posibilitate, folosiți mai multe măști improvizate și lăsați masca care este posibil să fie contaminată la aer sau în saci, câteva zile, timp în care virușii pot muri'.

Recomandă și folosirea mănușilor, însă cu atenție pentru că și cu acestea te poți contamina: „Dacă mănușa este contaminată și pui mâna pe față, te contaminezi. Mănușa te protejează dacă o porți în zone potențial contaminate, iar când ieși din aceste zone să o scoți, o arunci și te speli bine pe mâini. Dacă nu o arunci, devine sursă de contaminare. Ai grijă și unde o arunci, pentru că poți contamina acea zonă”, a spus el, conform libertatea.ro.

Pantofii constituie un pericol

Medicul ne mai sfătuiește să dezinfectăm mânerul ușii de la intrarea în casă sau din încăperile în care se lucrează, să ne dezbrăcăm mereu de hainele de stradă și să le lăsăm două zile e balcon, în cazul în care nu se pot dezinfecta sau călca la temperatura înaltă.

Din păcate, s-a descoperit că noul coronavirus ar fi rezistent la sol. Și cum este posibil ca cei contaminați să fi scuipat pe jos, ar fi bine să ai grijă unde îți pui pantofii: „Din acest motiv recomand ca la intrarea în casă să aveți două preșuri, unul în exterior și altul în interior. Cel din exterior să fie îmbibat în soluție de clor. De pe primul preș treci pe al doilea, te descalți și îți pui pantoful în același loc zilnic, undeva lângă intrare, pe o suprafață ce poate fi dezinfectată cu clor. NU UMBLA ÎN ACEEAȘI PANTOFI AFARĂ ȘI ÎN CASĂ”.

Sursa foto: Captură YouTube

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă