Situație gravă: România, acuzată de Italia că i-a blocat un transport cu măști de protecție

Publicat pe

Italia consideră că este o măsură abuzivă din partea României situația privind blocarea unui transport de măști de protecție care ar fi trebuit să ajungă în Peninsulă. 

„Se întâmplă că în lume există țări care ne ajută și țări care au decis să se gândească doar la ele. Noi îi denunțăm pe cei din urmă. Adică pe cei care țin pentru ei măștile noastre', a declarat Luigi Di Maio, ministru de externe al Italiei. 

Citește și: Kaufland a donat 73.000 de măști personalului medical, iar McDonalds aduce mâncare la mii de oameni aflați în carantină, din cauza coronavirusului

„Apoi, în alte cazuri, alertăm Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Comerțului că sunt țări care își asumă acțiuni anticomerciale, pentru că dacă tu blochezi într-o vamă măștile cumpărate de o firmă care ne aparține, deci nu de Guvern, ci de o firmă italiană, tu ai și un comportament împotriva regulilor comerțului', a continuat oficialul. 

Citește și: 10 reguli care trebuie respectate pentru a ne feri de coronavirus

Autoritățile române au anunţat, săptămâna trecută, că se suspendă pentru o perioadă de 6 luni distribuţia în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru COVID-19. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter