Reportaj într-un spital din Italia: „Familiile nu-i mai văd, aud doar o voce necunoscută la telefon care le spune ca pacientul a murit. Vor găsi un sicriu sigilat”

Publicat pe

Clipe dramatice în spitalele din Italia. Medicii și personalul medical se dau peste cap pentru a își trata cazurile de infecție cu noul coronavirus.

Sunt aproape 36.000 de pacienți infectați cu COVID-19, dintre care peste 2000 au nevoie de terapie intensivă.

Citește și: Povestea pacientei de 33 de ani, care s-a vindecat de coronavirus. Ce s-a întâmplat cu ea, la Spitalul Babeș din Timișoara

Un reportaj filmat într-un spital italian, publicat de Digi24, ne arată cât de dificilă este situațiaa, atât pentru medici, bolnavi, dar și pentru familiile acestora, care sunt anunțate de decesul pacienților. 

Reporter: Aici sunt cei care au penumonie și sunt în stare gravă, au complicații grave?

Medic: Da, au complicații respiratorii.

Reporter: Sunt intubați, li se administrează foarte multe medicamente. Sunt aici și multe aparate. Când am ajuns la secția de reanimare a spitalului din Treviglio, abia se eliberaseră două locuri. Astăzi, un pat în spital este un bilet pentru viață.

Citește și: Pacientul nr.1 din Torino a fost vindecat și rediagnosticat pozitiv cu noul coronavirus: „Va rămâne în izolare'

Asistentă: S-au eliberat două locuri printr-o minune. În situații extreme, noi mai punem un pat aici, la terapie intensivă. Fiecare dintre noi are în grijă 6, 7, 10 bolnavi… E un ritm de muncă nebun, dar asta este situația, o facem!

Dialog între doi membri ai personalului medical:

– Să vedem care este fluxul.

– Să sperăm că nu mai iese nimeni din casă!

Asistentă: Acesta este un alt pacient.

Reporter: De ce sunt așezați în această poziție, înclinată?

Asistentă: Pentru a le îmbunătăți ventilația. Trebuie să rămână în poziție înclinată cel puțin 18 ore, dacă nu apar alte complicații.

Reporter: Mi-au spus că din februarie nu a mai fost externat nimeni, nu a mai plecat nimeni decât dacă a fost transferat în alt spital sau… mai rău

Asistentă: E dramatic, mai ales dacă starea lor nu se îmbunătățește.  Familiile nu-i mai văd, aud doar o voce necunoscută la telefon care le spune care este evoluția pacientului și, uneori, cum s-a întâmplat noaptea trecută, în plină noapte, trebuie să-i suni să le spui: Pacientul a murit. Și asta înseamnă că nu vor vedea nici măcar corpul.

Citește și: Un pacient suspect de coronavirus a fugit din spital. Era internat la 'Matei Balș' din București pentru a fi testat

Aceste persoane și-au văzut rudele ieșind din casă în palton, cu cheile în buzunar, cu telefonul. Și apoi vor găsi un sicriu sigilat, este singurul lucru pe care îl vor mai vedea.

Cer o binecuvântare religioasă și noi încercăm să le-o oferim, dar fără să lăsăm preotul înăuntru. Ultima dată preotul a venit și l-am ținut la ușă.

Este greu să le explici că nu-i mai pot vedea. Deci, este teribil când cineva îți spune să-l iei în brațe din partea lui. Sunt cu adevărat lucruri grele, a povestit asistenta, cu lacrimi în ochi.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter