Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. I s-a dublat pedeapsa din 2019

Publicat pe

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Sorin Oprescu este fostul primar al Capitalei. Acesta a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. Decizia a venit după ce a fost acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Sorin Oprea a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare! Fostul primar al Capitalei a fost trimis direct în închisoare pentru aproape 11 ani, de către Curtea de Apel București. Acesta era acuzat de trei infracțiuni grave: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. 

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. I s-a dublat pedeapsa din 2019Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. I s-a dublat pedeapsa din 2019

Decizia magistraților este una definitivă! Fostul edil al Bucureștiului va petrece mulți ani în spatele gratiilor.

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu

Citește și: Matilda Pascal Cojocărița, în doliu! Fostul ei soț, tatăl fiului ei, a murit:„Ne-ai părăsit

Citește și: Flick și-a dat demisia de la Radio ZU, după 12 ani:„Vreau să ies din …

Citește și: Bianca Comănici de la Puterea Dragostei, detalii despre noul iubit

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, după ce, în anul 2015 a fost acuzat de trei infracțiuni grave: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.

Tot în acel an, polițiștii au percheziționat locuința edilului, în care au găsit, pe lângă cei 25.000 de euro, mai mulți bani pe care fostul primar nu a putut să îi justifice. În acest context, în anul 2019 el a primit o primă condamnare, însă cea de acum este dublă ca și durată.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu – directorul Direcţiei economice din Primăria Generală, Florin Şupeală – director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici – administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca – fost şofer al lui Oprescu şi Ruxandra Avasiloae – director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti. 

La finalul anului 2013, DNA anunța faptul că Sorin Oprescu conduce un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa.

Procesul în cazul acestuia a început la finalul anului 2015, iar în 2019 fostul primar a primit prima condamnare: 5 ani și 4 luni de închisoare. Cea de astăzi este dublă.

Sursă foto: Arhivă VIVA!

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter