Specialiștii germani au descoperit anticorpii care previn răspândirea noului coronavirus: "Suntem pe drumul cel bun în dezvoltarea unei soluții împotriva COVID-19. Efectul observat a fost imediat"

Publicat pe

„Este categoric un mare pas înainte”, susțin experții germani care au descoperit anticorpii ce previn răspândirea COVID-19. Specialiștii clarifică, totuși, faptul că această descoperire nu înseamnă producerea imediată a unui vaccin sau găsirea unui tratament, însă ar putea salva salva pacienții care sunt în stare gravă!

Proferorul virusolog Luka Cicin-Sain, care a condus o echipă de cercetători germani, a descoperit anticorpi, care ar bloca coronavirusul pentru a nu intra în celule, relatează presa internațională.

S-au studiat nu mai puțin de 6.000 de tipuri de anticorpi, în urma unor teste realizate în regim de laborator, utilizându-se culturi. Dintre aceștia s-a identificat unul care a reușit să blocheze răspândirea coronavirusului în celule.

Citește și: Singura vedetă pe care nici măcar pandemia nu o poate opri:'O să ies la o plimbare și o să respir aerul plin de COVID-19'

Expert: „Este categoric o mare descoperire”

„Este categoric o mare descoperire și ne arată că suntem pe drumul cel bun în dezvoltarea unei soluții împotriva COVID-19. În repetate experimente am fost capabili să obținem rezultate care arată sustenabilitatea acestor anticorpi”, a declarat Luka Cicin-Sain.

La rândul lui, ministrul Cercetării și al Științelor în landul Saxoniei Inferioare a ținut să precizeze că această descoperire oferă speranță pentru viitor, în ceea ce privește stoparea răspândirii COVID-19.

Citește și: Vedeta care și-a luat fetița și a plecat de acasă, după ce soțul a spus că vrea să se autoinfecteze cu coronavirus: „În orice familie există divergențe de opinie. El cu certitudinile și deciziile lui”

„Sunt foarte bucuros pentru acest succes al cercetătorilor noștri, care ne dă speranțe pentru viitor”, a menționat Bjorn Thumler.

Anticorpii ajută pacienții în stare gravă

Este într-adevăr, o mare descoperire la momentul actual, când încă nu am deslușit toate misterele legate de acest virus. Cu toate acestea, descoperirea nu implică automat și dezvoltarea unui tratament rapid sau, cu atât mai mult, a unui vaccin. Mai este nevoie de timp și cercetări pentru a se ajunge la un remediu definitiv în ceea ce privește noul coronavirus.

Citește și: Clipe de groază pentru Ruby: cântăreața e speriată că ar putea avea coronavirus! A decis să se testeze din cauza unui simptom grav, care ar putea indica această boală

Veștile primite acum sunt bune, întrucât anticorpii au capacitatea de a ajuta pacienții care se află în stare gravă, după principiul imunizării pasive, scrie mediafax.ro.

„Efectul observat a fost imediat: anticorpii opresc potențialul viral al coronavirusului”, a subliniat Stefan Dubel, de la Unviersitatea Tehnica din Braunschweig.

Deocamdată, în schema de tratament, se folosește medicamentul antiviral Remdesivir.

Sursa foto: pexels.com, Hepta

Citește și: Tot ce trebuie să știm despre REMDESIVIR, medicamentul cu rezultate pozitive contra COVID-19. Acest tratament pentru coronavirus este folosit și în România!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter