Sprijin financiar de 2.000 de lei pentru femeile care devin mame în 2023. Iată ce condiții trebuie îndeplinească!

Publicat pe

Sprijin financiar de 2.000 de lei pentru femeile care devin mame în 2023. Femeile care parte din medii defavorizte sau care au venituri mici primesc ajutor din partea statului. Programul „Trusoul nou-născutului’ le oferă mămicilor ajutor financiar. Sprijinul poate fi solicitat în cel mult trei luni de la nașterea copilului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Programul de sprijin „Trusoul nou-născutului 2023′ le oferă ajutor tuturor femeilor care devin mame anul acesta. Acest program a fost format pentru care mămicile să fie ajutate să cumpere cele necesare pentru îngrijirea bebelușilor. Sprijinul financiar poate fi solicitat la scurt timp după nașterea copilului.

„Trusoul nou-născutului 2023′ este administrat de Ministerul Investițiile și Proiectelor Europene cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul de Finanțe, dar și a primăriilor din toată țara. Pentru a intra în posesia banilor, mămicile vor trebui să îndeplinească mai multe condiții!

Citește și: Câți bani oferă statul pentru nunți.Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie să îndeplinească

Citește și:Câți bani primesc românii care se înrolează voluntar în armată

Citește și:Femeile însărcinate primesc bani de la primărie.Despre ce sumă este vorba și cum se poate intra în posesia ei

Citește și:Pericolul reprezentat de coronavirus pentru femeile însărcinate.Una din 10 femei gravide, infectate cu COVID-19, ajunge la terapie intensivă

Sprijin financiar de 2.000 de lei pentru femeile care devin mame în 2023

Femeile care devin mame în 2023 vor primi suma de 2.000 de lei de la stat. Proiectul „Trusoul nou-născutului 2023″ este un program prin care mămicile sunt ajutate să cumpere cele necesare pentru creșterea bebelușului.

Statul oferă acești bani pentru fiecare femeie aflată într-o situație de risc și care devine mamă în 2023. Ajutorul poate fi solicitat la scurt timp după venire pe lume a copilului. Conform legii, doar anumite femei pot primi suma de 2.000 de lei din partea statului, potrivit avocatnet.ro. De asemenea, de acest ajutor vor beneficia și mamele provenite din Ucraina. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească mamele pentru a primi bani de la stat: 

  • mamele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;
  • mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;
  • mamele cu dizabilități;
  • mamele care se află temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente etc.) și/ sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate (nu mai au locuință, au fost alungate din propria locuință etc.);
  • mamele care nu dețin acte de identitate și care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile;
  • mamele minore;
  • mamele provenite din zona conflictului armat din Ucraina.

Cum vor intra mamele în posesia sumei de 2.000 de lei

Așadar, mamele care îndeplinesc condițiile impuse de lege pot primi cei 2.000 de lei prin programul  „Trusoul pentru nou-născut 2023'. Această sumă se acordă sub forma unui tichet social electronic, iar banii primiți nu pot fi cheltuiți în alte scopuri, ci doar în folosul bebelușilor.

Totodată, banii nu se pot retrage în numerar de la bancomat, iar mamele nu pot cere preschimbarea în numerar. Mamele pot cumpăra cu aceștia bani scutece, șervețele umede, articole sanitate, creme sau produse medicale necesare pentru mamă și bebeluș.

Sursa foto: Canva

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter