Suprafețele pe care noul coronavirus supraviețuiește cel mai mult timp. Poate rezista până la 3 zile. În schimb, COVID-19 nu trăiește mult pe suprafețele din...

Publicat pe

Au existat mai multe speculații cu privire la cât de mult supraviețuiește coronavirusul pe suprafețe. Specialiștii oferă câteva răspunsuri, în baza cercetărilor efectuate până la acest moment.

Cercetătorul Vincent Munster și echipa sa de la Institutul Național al Sănătății au ajuns la concluzia că noul coronavirus ar supraviețui cel mai mult timp pe oțel inoxidabil și plastic – până la trei zile. Totuși, coronavirusul nu ar rezista mai mult de câteva ore pe suprafețele din cupru.

Citește și: Cum arată un centru de carantină din București.Suspecții de coronavirus nu se plâng de condiții: 'Suntem ca la 5 stele'

Desigur, experimentele sunt preliminare și la acest moment mai trebuie făcute studii pentru a se înțelege exact cum se răspândește acest virus.

Totuși, faptul că noul coronvirus stă mult pe suprafețele de plastic stârnește extrem de multe îngrijorări, având în vedere că, practic, plasticul este peste tot: de la carcasele și husele telefoanelor, până la sticlele de apă sau inetrioarele autoturismelor. De acolo, coronavirusul ajunge rapid pe mâini și apoi pe față. Statisticile arată că o persoană își atinge fața, în medie, de 20 de ori pe oră, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Alimentele nu vor fi raționalizate.Comercianții fac apel la cumpătare: „Există cantităţi şi stocuri pentru toţi'

Până la acest moment s-au înregistrat peste 6.600 de decese, peste 170.000 de persoane fiind infectate la nivel mondial.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Actrița Olga Kurylenko, infectată cu noul coronavirus:”Sunt bolnavă de aproape o săptămână”

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter