Țara care nu a închis școlile și restaurantele, deși are mii de cazuri de coronavirus și peste 100 de decese

Publicat pe

Suedia e una dintre țările în care nu s-au luat măsuri dure în contextul pandemiei de coronavirus, cu toate că primul caz din această țară a fost înregistrat de pe 30 ianuarie.

În momentul de față, în Suedia, școlile și restaurantele sunt deschise, iar testarea masivă nu există.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. 1952 persoane infectate, 180 pacienți vindecați și 44 morți

„Foarte multe restricţii sunt, dar în continuare şcolile primare şi grădiniţele sunt deschise. Barurile şi restaurantele sunt deschise. Câteva recomandări sunt – fiecare să fie atent să nu fie foarte aproape de alţi consumatori în restaurant, să nu stea la bar, dar pot fi serviţi la masă, de exemplu', a spus Valentina Moldovan, medic în Suedia.

Autoritățile recomandă distanțarea socială, dar evenimentele cu mai puțin de 50 de persoane sunt permise.

„Am redus la maxim controalele planificate, pacienţii înţeleg. Strategia majoră a Suediei, aşa cum o înţeleg eu, ca cetăţean şi medic, este răspunderea fiecărui cetăţean şi încrederea în autorităţi. (…) Economia Suedie e bineînţeles afectată, ca restul lumii. Sunt multe măsuri pe care guvernul le ia, dar, din nou, răspunderea fiecăruia – stăm acasă dacă suntem răciţi, nu avem contacte aproape, sociale, îi protejăm pe cei cu risc, pe cei în vârstă şi în primul rând, avem încredere în autorităţi', explică medicul de familie.

Citește și: Tânără de 21 de ani, infectată cu COVID-19, internată la Matei Balș: „De patru zile ocup un pat degeaba în spital, fără simptome!”

Suedia are, până acum, 3.700 de cazuri de COVID-19 şi 110 morţi din cauza virusului. Experţii se aşteaptă ca vârful epidemiei să fie atins la finalul acestei săptămâni.Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter