Taxă medicală suplimentară pentru turiștii care merg în Grecia! Ce sumă trebuie să scoateți din buzunar începând din luna august

Publicat pe

Veste proastă pentru turiștii care se pregătesc să plece în vacanță în Grecia în viitorul apropiat! Serviciile de sănătate în Grecia nu mai sunt gratuite, a anunțat Ministerul elen al Sănătății!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

De parcă obligativitatea testării anti-COVID nu era deja o problemă destul de apăsătoare, în condițiile în care se așteaptă destul de mult pentru rezultate, iată că turiștii care își petrec vacanța în Grecia trebuie să fie pregătiți ca, la nevoie, să bage mâna în buzunar pentru a-și plăti serviciile medicale.

Citește și: Lidia Buble și momentele dificile din viața ei. Cum le-a depășit și ce îi mai lipsește acum: „Singura dorință neîmplinită e pe cale să se îndeplinească”/ EXCLUSIV

Taxă de 20 de euro

Începând cu luna august, Grecia va taxa turiştii cu 20 de euro pentru serviciile medicale (acestea, cu excepția spitalizării, până acum erau gratuite), dar nu numai pe ei. conform Antena 3, de această sumă nu vor fi scutiți nici cetăţenii care nu au rezidenţă permanentă în Grecia.

Ministerul elen al Sănătăţii a decis ca, din luna august, să fie percepută o taxă de 20 de euro pentru toţi turiștii (inclusiv pentru cei care nu au rezidenţă în statul elen) care se vor prezenta la clinicile de sănătate, la centrele regionale şi la clincile ambulatorii din spitale. Vor fi obligate să plătească serviciile medicale prestate inclusiv persoanele care beneficiază de îngrijire medicală de urgență.

Analizele de sânge nu mai sunt gratuite

Mai mult, Ministerul Sănătății a anunțat că vor fi impuse taxe suplimentare pentru pacienții care au nevoie de analize de sânge sau de alte servicii medicale, în conformitate cu taxele din sistemul de sănătate elen. Până acum, cu excepția situațiilor care impuneau spitalizarea, în Grecia toate serviciile de sănătate erau gratuite pentru turiști.

Citește și: Jojo dezvăluie cum a cucerit-o Paul Ipate și motivul pentru care nu s-au căsătorit: „Eu nu îl iubesc pentru numele lui”/ EXCLUSIV

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter