Descoperire impresionantă a unei echipe de cercetători români: tehnologia medicală care distruge virusul SARS-COV-2 și salvează viețile pacienților infectați cu COVID-19

Publicat pe

O echipă de cercetători din Galați a câştigat două concursuri şi va primi finanţare pentru a folosi o tehnologie inovatoare în tratamentul COVID-19. Terapia este menită a ameliora simptomele infectaților cu noul coronavirus, așa încât aceștia să nu ajungă în Terapie Intensivă.

Descoperire impresionantă a unei echipe de cercetători români: tehnologia medicală care distruge virusul SARS-COV-2 și salvează viețile pacienților infectați cu COVID-19Descoperire impresionantă a unei echipe de cercetători români: tehnologia medicală care distruge virusul SARS-COV-2 și salvează viețile pacienților infectați cu COVID-19

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ozonul rezolvă oxigenarea ţesuturilor, blochează dezvoltarea virusului, şi opreşte crearea de cheaguri de sânge – cele mai mari probleme ale pacienților infectați cu COVID-19, care ajung la Terapie Intensivă.

Primul proiect a fost realizat de mai mulţi profesori de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf.Apostol Andrei, potrivit gandul.ro.

Astfel, pacienţii infectaţi vor beneficia de terapie cu ozon, care poate ridica nivelul de oxigen din sânge și distruge cheagurile de sânge. Pentru acest lucru este nevoie de un aparat care costă aproape 40.000 de euro, bani care vor fi asiguraţi de organizatorii concursului.

Aparatul va fi amplasat la Spitalul Judeţean din Galaţi şi va fi folosit sub coordonarea medicului Alexandru Nechifor. Acesta spune că aparatul are trei avantaje mari care vor salva numeroşi pacienţi.

„Îi vizăm pe pacienţii în stare critică. Aparatul asigură o procedură de care avem mare nevoie. Pacientului i se scoate o cantitate de sânge, acesta trece prin aparat şi este îmbogăţit cu ozon. Trei lucruri importante rezolvă aparatul: rezolvă partea de hipoxie, adică oxigenarea ţesuturilor, are efect direct asupra membranei virusului pe care nu-l omoară, dar nu-l lasă să se dezvolte, şi opreşte crearea de cheaguri de sânge.

Mare parte din pacienţii în stare critică vor fi salvaţi, practic încercăm să facem astfel încât oamenii să nu mai ajungă în stare critică. Aparatul există, în timpul acestei epidemii nu a fost folosit. Aparatul a mai fost folosit în 2003 în timpul epidemiei de SARS', a explicat, pentru Mediafax, medicul Alexandru Nechifor.

Fabricarea la imprimanta 3D a unor dispozitive de protecţie împotriva virusului

Cel de al doilea proiect câştigător se numeşte 3D4Protect şi aparţine cadrelor didactice de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Proiectul vizează fabricarea la imprimanta 3D a unor dispozitive de protecţie împotriva virusului.

„Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-COV-2 (3D4Protect), depus de un colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor Galaţi şi SC Multiprint SRL. Director de proiect este drd. ing. Nicoleta Violeta Stanciu. Valoarea totală solicitată spre finanţare este de 19.000 euro', au anunţat reprezentanţii Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

La concursul internaţional au participat aproximativ 2.000 de proiecte de la centre universitare din întreaga lume. Printre câştigătorii care vor primi finanţare sunt doar 16 echipe din Europa.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter