Vaccinul chinezesc anti-coronavirus, succes de la prima testare! Care este unicul efect secundar resimțit de pacienți

Publicat pe

După ce au testat primul vaccin anti-coronavirus pe maimuțe, iată că cercetătorii chinezi au mai făcut un pas important! Și prima rundă de testări pe oameni s-a dovedit a fi un succes!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

După ce, la începutul lunii mai, cercetătorii chinezi au anunțat că testele făcute pe maimuțe cu noul vaccin anti-coronavirus au avut rezultate excelente, iată că acum oamenii de știință de la CanSino Biologics Inc au raportat că prima faza a testării vaccinului pe care îl dezvoltă a fost un succes, notează mediafax.ro.

Citește și: O mai ții minte pe Andreea Vasile de la Big Brother? A fost iubita lui Bendeac, dar între timp, viața i s-a schimbat total: „Atunci când întâlnești un om pe care-l iubești…”

Vaccinul este sigur și eficient

După prima fază a testării, în care vaccinul a fost administrat unui număr de 108 persoane, cercetătorii chinezi au constatat că acesta este nu numai sigur pentru utilizare, ci și eficient, stimulând un răspuns imunitar corpului.

Citește și: Cine este și cum arată iubitul lui Leonard Miron. Cei doi formează un cuplu de 18 ani, iar Miguel i-a fost aproape în lupta cu cancerul

Desigur, o parte dintre pacienții testați au experimentat și unele efecte secundare, cum ar fi febra. „Aceste rezultate reprezintă o bornă extrem de importantă în acest studiu”, a menționat profesorul Wei Chen, de la Institutul de Biotehnologie din Beijing. Acesta a ținut să specifice însă și că „drumul până la producerea vaccinului este încă lung”.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter