Terasele se deschid de la 1 iunie, dar restaurantele nu! Ce condiții trebuie să respecte patronii pentru siguranța clienților

Publicat pe

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, începând din 1 iunie, se redeschid terasele si avem voie sa mergem si la plaja, dar sunt necesare măsuri speciale. Astfel, nu vom mai putea bea o cafea în oraș ca înainte sau o bere în Centrul Vechi, fără nici o grijă, ci trebuie să ținem cont de anumite condiții.

'Din 1 iunie câteva activităţi care au fost interzise vor redeveni posibile. Se redeschid terasele, este clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea vor fi comunicate. Mesele la cel puţin 2 metri, maxim 4 persoane la o masă şi lucrurile vor fi sub control.”, a precizat Iohannis.

În acest context, proprietarii de terase se tem că vor înregistra pierderi considerabile.

„Se poate să rămânem doar cu 15-20 de locuri pe care le putem folosi, ceea ce înseamnă o mare scădere. E o întrebare dacă merită să deschidem, dar dacă ai un restaurant închis când toată lumea deschide, pierzi reputația. Un boom la început, dar după cred că o să scadă, că e și criză. Aici în zona noastră sunt foarte mulți clienți turiști, dar nu știm dacă o să vină acum. Sunt multe necunoscute, dar cu siguranță va fi cea mai grea vară pentru restaurante.”, a declarat la Digi24 Viktorio Salic, proprietar de restaurant.

„Pe lângă chestiunile astea care par simple, să cureți o masă, să o muți mai la stânga, mai la dreapta, sunt multe proceduri de medicina muncii, de decis câți oameni scoți din șomajul tehnic, e destul de complicat.”, susține Răzvan Crișan, un alt proprietar de restaurant. 

Florin Maxim, reprezentant al Hospitality Culture Insitute, susține că „Maxim 50% din locații dispun și de o terasă pe care o pot deschide pe timpul verii și nu toți din aceștia vor deschide acum. Pentru o locație care are o terasă, venitul din terasă reprezintă cam o treime din total venituri”.

Purtarea echipamentului de protecție de către personal, dezinfecția periodică și limitarea interacțiunilor între clienți și ospătari sunt alte măsuri care vor fi respectate de la 1 iunie.

Terasele se deschid de la 1 iunie, dar restaurantele nu! Ce condiții trebuie să respecte patronii pentru siguranța cliențilorTerasele se deschid de la 1 iunie, dar restaurantele nu! Ce condiții trebuie să respecte patronii pentru siguranța clienților

Va fi necesară rezervarea prealabilă

„Va fi un timp scurt de pregătire, dar suntem bucuroși că reușim să deschidem, să arătăm că se poate.Transmitem mesaj clienților că în terasele noastre e sigur să vii și să servești masa.

Cea mai importantă regulă e cea legată de distanța între două persoane, e important să poți transmite mesajul de siguranță, va fi de 1,5 metri pentru aceste prime două săptămâni.

După ce ele vor trece vom putea relaxa în funcție de răspunsul epidemiologic. Distanța nu se aplică familiilor.

Mesele se vor dezinfecta după fiecare client.

Va fi necesară rezervarea prealabilă. Dacă vii fără rezervare e important să ai și loc disponibil.

Din păcate, probabil vor fi destul de multe locuri disponibile, clienții au încă teamă să vină.

Rezervarea va fi utilă, în măsura disponibilității spațiilor, vor fi mai puțin de 50% locuri disponibile pe terase.

Poți veni și fără rezervare, dar va trebui să lași datele persoanele ca să fie înregistrate pe lângă bon la momentul în care faci plata”, a explicat Dragoș Petrescu, președinte al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter