Bicarbonat de sodiu, pentru curățenia de Paște. Trucuri utile

Publicat pe

Curățenia de Paște poate să fie o corvoadă, dar, cu ajutorul unor trucuri pe măsură, treaba noastră poate fi gata mult mai repede. Bicarbonatul de sodiu ne vine în ajutor și de data aceasta. Acesta acționează pecrum un dezinfectant și este potrivit petntru orice suprafață din casă. Bicarbonatul redă strălucirea obiectelor fără să zgârie sau să lase urme.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Bicarbonatul te ajută să faci curățenie în toată casa. Dacă vrei să scoți petele de grăsime de pe aragaz sau să cureți murdăria de pe suprafeșele din baie, trebuie doar să iei un burete umed, să presari bicarbonat de sodiu peste el și poți să treci la treabă.

În cazul în care petele sunt mai vechi, puteți să adăugați puțină zeamă de lămâie și să lăsați să acționeze peste noapte. Dimineață, murdăria de pe aragaz, chiuvetă sau bacteriile de la baie sau de pe gresie vor dispărie după o simplă spălare.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta si să desfundați țevile sau canalele de scurgere. De data aceasta, trebuie să-l combinați cu oțetul.

Citește și: Rugăciuni puternice care se spun în Postul Paștelui

Citește și: Cât de sănătos este consumul de pește.Mihaela Bilic, adevărul despre contaminarea cu mercur

Citește și: Ce beneficii are leușteanul.Chef Scărlătescu îl consumă în fiecare zi

Citește și: Metode simple de creștere rapidă a imunității.Cum câștigăm lupta cu virușii

Bicarbonatul, aliat de nădejde pentru curățenia de Paște

Bicarbonatul de sodiu îți vine în ajutor și atunci când vrei să cureți mașina de spălat vase sau cuptorul cu microunde. Poți spăla ambele elecrocasnice cu bicarbonat atât pe exterior, cât și pe interior. Trebuie doar să freci suprafețele respective, după care să clătești cu apă.

De asemenea, dacă vrei să cureți podelele, trebuie doar să pui în găleata cu apă o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu. Suprafețele vor deveni lucioase, dar, dacă unele pete se încăpățânează și vor să iasă, adăugați în apă niște suc de lămâie, potrivit Fanatik.ro.

Pe lângă faptul că bicarbonatul de ajută să curățăm totul mai ușor, acesta este un aliat de nădejde și pentru hainele noastre. Cu toții știm că hainele nepurtate încep să prindă un miros urât. Ei bine, nu trebuie decât să pui puțin bicarbonat de sodiu printre straturile de haine și problema este rezolvată.

Vezi și: 10 trucuri ca să menții curățenia în casă

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter