Pavel Bartoș, pictorial alături de familie, cu soția și cele trei fete: "Acasă, nu sunt eu în rolul principal" / EXCLUSIV

Publicat pe

Știți vorba aceea potrivit căreia în spatele unui bărbat de succes se află o femeie puternică? Atunci când veți citi acest interviu, veți ajunge la concluzia că Pavel Bartoș a inventat-o, nu de alta, dar chiar ne-a convins că Anca este cea responsabilă cu armonia în familie și că tot ea este mâna de fier care reușește să regleze totul, atunci când, inevitabil, lucrurile mai scapă de sub control. O poveste savuroasă, spusă cu mult umor, de simpaticul Pavel!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Pavel, noi te știm mereu pe tine în rol principal, dar cred că nu greșesc dacă spun că, la ședința foto pentru VIVA!, ai avut foarte puține replici, nu? Povestește-ne tu mai detaliat… Cum e să fii singurul băiat între patru fete, la o ședință foto?

Se pare că ăsta e destinul meu. Copil fiind, am fost cel mai mare, am avut parte de surori multe, iar când mi-am făcut o familie, se pare că Doamne Doamne a vrut să mă treacă la un alt nivel și mi-a dăruit trei prințese și o regină. Dar, oricum, în general, acasă, nu sunt eu în rolul principal. Acasă, e tot timpul una dintre cele patru fete. De cele mai multe ori, soția și întotdeauna cea mică, Sofia. Sunt genul de om care după ce a trecut de ușa casei nu mai acționează, ci doar reacționează. Și e bine să fii așa și îmi place să fie și așa!

Pavel Bartoș: „Sunt un alintat al sorții'

Profit de ocazie să-ți mulțumesc pentru faptul că ai acceptat să te lași
fotografiat alături de fete, în exclusivitate pentru noi. Dacă tot ne-ai povestit despre atmosfera de la ședința foto, te invit să ne povestești puțin și despre atmosfera de la voi din casă. Am mai multe întrebări pe tema asta, dar încep cu aceasta: cum este să fii capul familiei și, bănuiesc, totodată, răsfățatul familiei? Sau greșesc când spun că fetele te răsfață?

Nu, chiar sunt un alintat al sorții. Și ca să mă alint și mai tare în această expresie, cred că o să am o bătrânețe fericită. Sau… cel puțin sper! Mă răsfață și, la rândul meu, răsfăț. E ca într-o relație: dai și primești! Mai ales pandemia ne-a făcut să fim și mai uniți și am realizat cât de bine ne este împreună. Și mă bucur din plin de acest lucru. Eu rămân cu partea bună din această pandemie.

Citește și: Ce mari s-au făcut cele trei fete ale lui Pavel Bartoș:”Au moştenit-o pe soţia mea la minte şi la frumuseţe!”

Citește și: Ce mari și frumoase sunt fiicele lui Pavel Bartoș!”Grădiniță, școală generală și liceu”

Citește și: Iuliana Marciuc, despre cele mai grele momente în televiziune:„Înainte de a intra live, am aflat că a murit fulgerător'/ EXCLUSIV

Citește și: Cristina Spătar a vrut să plece definitiv din țară, dar fostul soț a împiedicat-o:„Nu am primit acordul lui'

Pavel Bartoș: „ Mama este epicentrul familiei'

Inevitabil mi-a venit în minte clasica vorbă, potrivit căreia fetele sunt mai apropiate de tați. La voi în familie cum este? Ori s-au împărțit? Poate una îl preferă pe tata, alta o preferă pe mama? Sau își aleg părintele „preferat în funcție de interese?

Mama este epicentrul familiei, în jurul ei, de fapt, se învârte totul și ea ține tot echilibrul familiei. Iar eu pot să spun că sunt un norocos, din această perspectivă, pentru că Anca a fost un om care s-a dedicat copiilor, familiei, 100%, și asta se vede din plin.

Mie mi-a dat liniștea și relaxarea necesare să îmi aloc timpul indispensabil dezvoltării profesionale, știind că a mea familie este pe mâinile cele mai bune. Anca a făcut toate aceste lucruri, fără să-și neglijeze preocupările și dorințele. Culmea, a găsit și timp pentru a-și îndeplini un vis mai vechi, acela de a urma Medicina. Iar acum este studentă în anul 2 la o facultate unde se știe foarte bine că se învață foarte mult, dar îi place.

Pavel Bartoș, despre fiicele lui: „Toate trei sunt foarte diferite'

Despre fiica ta Eva spuneai, anul trecut, că e pasionată de limba engleză și că și-a dat atestatul. Povestește-ne câte ceva despre fiecare, te rog, despre personalitățile lor, pasiunile lor, dacă vreuna îți moștenește talentul artistic…

Toate trei sunt foarte diferite. Eva este pasionată de limba engleză,
dar nu numai. Este un copil foarte bun, învață excelent. Deși are doar 17 ani, oricând aș putea să o las să aibă grijă de surorile ei mai mici. Am foarte mare încredere în ea. Iar într-un viitor foarte apropiat are de gând să urmeze Facultatea de Drept. Rita este mai misterioasă, în sensul bun. Glumesc și eu că este dovada că am și eu sânge albastru în familie. Desenează și pictează extrem de frumos. Cumva, de pe acum știe ce vrea să se facă atunci când o să fie mare, vrea să devină arhitectă.

Sofia, „șefa familiei, la doar 7 ani. Dacă primele două fete au scăpat de microbul artei, ea se pare că nu. Este de pe acum o desăvârșită artistă în toate domeniile: de la balet până la alte forme de artă care încă nu sunt inventate, dar pe care le creează ea. Este, probabil, cea mai norocoasă, pentru că ea este foarte fericită că are două surori.

Fetele par foarte cuminți, dar te întreb, totuși, dacă ați avut și divergențe, dacă există, în familia voastră, un conflict al generațiilor.

Eva se apropie de majorat, Rita este în pragul adolescenței… Așa cum spuneam și mai sus, sunt trei firi foarte diferite. Este normal să aibă fiecare părerea ei, chiar le încurajăm în acest sens: să aibă păreri, să și le exprime, dar respectul față de celălalt trebuie să predomine.

Cum este Pavel Bartoș în rol de tată

Chiar, cum sunteți ca părinți? Le-ați răsfățat pe fete în exces, le-ați învățat valoarea banilor, le-ați explicat ce înseamnă munca, sacrificiile pentru a avea ceea ce îți dorești?

Noi suntem generația de părinți care au trecut de la o educație în care disciplina era de bază la una în care comunicarea și respectul față de celălalt sunt cele care contează. Nu suntem perfecți, învățăm și noi, ca părinți, în fiecare zi. Dar cred că principala noastră calitate este că le arătăm copiilor că îi iubim foarte mult. Este foarte important să îi crești într-un mediu în care moralitatea, respectul și iubirea sunt de bază. Suntem o familie care ne spunem de foarte multe ori „te iubesc și e bine că e așa.

Dar tu și soția ta sunteți pe aceeași lungime de undă când vine vorba despre „meseria de părinte? Există vreun capitol la care aveți păreri
diferite, în ceea ce privește creșterea și educația fetelor?

Încă de la început ne-am propus să fim în aceeași sâmbătă amândoi. Este foarte important. Altfel ar fi fost foarte greu pentru soția mea, care stă tot timpul cu ele. Mie mi-ar fi foarte ușor să fiu cel bun din casă, pentru că le văd mai rar, și atunci doar să le alint. Dacă soția a luat o decizie care le privește, o respect și eu, mereu spunem că „noi am hotărât. Acest „noi este esențial.

Pavel Bartoș: „Încurajăm fetele să nu le fie frică de eșec'

Într-adevăr, suntem niște părinți care-i încurajăm foarte mult pe copiii noștri să încerce, să îndrăznească, să nu le fie frică de eșec, de greșeală. E normal la un moment dat să greșească, să fie și un eșec, dar să treacă mai departe, să învețe ceva din acea greșeală. Drama ar fi doar dacă ar persista în greșeală. Din greșeli înveți foarte multe.

Aceasta a fost o luptă a generației noastre de părinți: de a lăsa copiiilor libertatea să încerce. Considerăm că educația și opțiunile pe care le-au avut în viață le pot face să-și dea seama singure de ceea ce este bine și rău. Repet, suntem niște părinți care încurajează copiii lor să îndrăznească. Avem o regulă foarte importantă: nu face nimănui ceea ce ție nu ți-ar plăcea!

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE MAI AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE DEJA LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter