Un câine husky a supraviețuit 23 de zile sub ruine, după cutremurul din Turcia: "Este un miracol!"

Publicat pe

Bilanțul victimelor cutremurului devastator din Turcia se ridică în momentul de față la peste 45.000 de victime, dar iată că mai există și miracole – un câine husky a supraviețuit, fără apă și mâncare, timp de 23 de zile sub ruine. Patrupedul, pe nume Alex, a fost scos în viață de sub dărâmături de echipele de salvare din Antakya, provincia Hatay.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Încă o dovadă că minunile există – ieri, un câine din rasa husky a fost scos în viața de sub ruine la nu mai puțin de 23 de zile de la cutremurul care a devastat Turcia. Patrupedul a supraviețuit fără apă și fără mâncare, iar norocul lui a fost că salvatorii l-au auzit, scoțându-l de sub dărâmături cu mâinile goale.

Un câine husky a supraviețuit 23 de zile sub ruine, după cutremurul din Turcia: "Este un miracol!"Un câine husky a supraviețuit 23 de zile sub ruine, după cutremurul din Turcia: "Este un miracol!"

Un câine husky a fost scos de sub dărâmături după 23 de zile de la cutremurul din Turcia

Echipele de salvare din Antakya, provincia Hatay, au avut surpriza să găsească un câine în viața sub ruinele unui imobil. Patrupedul Alex a surpaviețuit mai bine de 20 de zile fără apă și fără mâncare și, în afara faptului că era deshidratat și înfometat, nu suferise răni în urma cutremurului, notează Daily Mail.

Citește și: Oana Radu s-a fotografiat pe patul de spital: „Am suferit o intervenție chirurgicală. Cum se simte vedeta acum

Citește și: De ce a apărut Bianca Drăgușanu în rochie de mireasă în restaurantul lui Gabi Bădălău: „Întâmplarea minunată a fost ca…’

Citește și:„Peste cadavrul meu. Narcisa Suciu nu a acceptat ca tatăl ei să-și refacă viața, după moartea mamei

Citește și: Cum arată casa Monicăi Tatoiu. Imobilul, evaluat la 2,5 milioane de euro, a fost ridicat pe o fostă groapă de gunoi

Câinele a fost atât de fericit că a fost scos de sub ruine, încât nu a mai vrut să plece din brațele salvatorului său. Inițial, voluntarii care i-au auzit scâncetele nu i-au văzut patrupedului încarcerat decât nasul și s-au luptat timp de două ore pentru a-l scoate la lumină.

„A fost într-adevăr un miracol. Este cu adevărat un miracol că a supraviețuit în acea gaură timp de 23 de zile fără să mănânce sau să bea nimic”, a comentat Osman Polat, un voluntar de la spitalul de campanie unde a fost dus patrupedul ulterior.

Și un cal a supraviețuit 21 de zile sub ruine

Deși nimeni nu mai credea să fie găsită vreo ființă în viață după atâtea zile, iată că și un cal, care a stat 21 de zile sub dărâmături, a fost găsit și salvat, în orașul turc Adiyaman. Imaginile cu operațiunea de salvare, publicate ulterior pe Twitter, au devenit virale, impresionând o lume întreagă.

După 3 săptămâni de la devastatorul seism, calul a fost găsit sub o grindă îngropată în moloz, salvatorii reperându-l, ca și în cazul câinelui husky, datorită zgomotelor pe care le făcea. Animalul a fost scos dintre ruine cu ajutorul unui excavator. La final, calul a ieșit pe picioarelelui dintre, dar a fost transportat la un veterinar pentru un control amănunțit.

Conform Ministrului Agriculturii din Turcia, care a și postat imaginile pe Twitter, calul a stat sub moloz timp de trei săptămâni. Ulterior, patrupedul va fi înapoiat proprietarului său. 

 

 


 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter