Un cetățean bulgar, suspect de coronavirus, a fugit dintr-un spital din Galați. Autoritățile l-au găsit într-un microbuz

Publicat pe

Un cetățean bulgar cu simptome de coronavirus a fugit dintr-un spital din Galați și a băgat șapte persoane într-un centru de carantină deoarece a călătorit cu acestea într-un microbuz. Bulgarul a fost prins de polițiști și i s-a făcut un dosar penal, potrivit Mediafax. Bărbatul a tăiat plasa de la geam și a fugit.

Citește și: După multe teste, China anunță un medicament eficient împotriva noului coronavirus


Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție din Galați, marți, la ora 22.50, Secția 5 Poliție din oraș a fost sesizată, prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că, la un hotel din municipiul Galați, o persoană se simte rău, acuzând simptome de gripă.

Un echipaj de poliție a mers la fața locului și a găsit un bărbat de 27 de ani, din Bulgaria, care a declarat că s-a cazat la hotel de puțin timp, venind din Republica Moldova.

Ambulanța sosită la fața locului l-a transportat la Spitalul de Boli Infecțioase pentru investigații.


Miercuri, la ora 14.55, poliția a fost sesizată despre faptul că bulgarul a fugit din spital. Polițiștii au descoperit că pacientul a tăiat plasa de protecție de la geamul încăperii în care era izolat și a dispărut.

Citește și: Un bărbat, recent venit din Italia a fost prins într-un autobuz din Capitală. Autoritățile i-au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

După aproximativ 15 minute, polițiștii l-au depistat la ieșirea din municipiul Galați, într-un microbuz care se îndrepta spre Bucuresti. A fost transportat din nou la spital și, ulterior, polițiștii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.


În urma incidentului, șapte persoane au fost internate într-un centru de carantină din Galați. Este vorba despre pasagerii și șoferul microbuzului în care s-a urcat bulgarul, în tentativa sa de a fugi din România.


Este al doilea incident de acest fel în care un pacient internat suspect de coronavirus a fugit dintr-un spital. Miercuri un pacient internat suspect de coronavirus a fugit din spitalul „Matei Balș'.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter