Un medic infecționist ne învață cum să dezinfectăm încălțămintea și hainele, la intrarea în casă, pentru a ne feri de coronavirus

Publicat pe

Deși e greu de crezut, COVID-19 poate rezista în hainele noastre de la 4 ore până la câteva zile! Iată cum ne învață medicul infecționist Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, să dezinfectăm încălțămintea și hainele, pentru a ne proteja de coronavirus!

În plină pandemie de coronavirus, este foarte important să ne protejăm, iar cel mai la îndemână este spălarea frecventă pe mâini cu apă și săpun. Din păcate, cu toții suntem obligați să ieșim din casă, fie și pentru puțin timp, iar atunci ne expunem din plin, deoarece distanțarea socială nu este de ajuns. Conform doctorului epidemiolog Virgil Musta, de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie Dr. Victor Babeş , citat de digi 24, coronavirusul poate fi luat inclusiv din aer!

Virusul are o contagiozitate foarte mare

Drept urmare, este vital să purtăm mască de fiecare dată când ieşim din casă, iar la întoarcere să dezinfectăm încălţămintea şi să aerisim hainele, chiar să le fierbem, dacă este posibil, deoarece virusul poate rezista pe haine de la patru ore până la câteva zile. Iată cum să dezinfectăm încălțămintea și hainele, pentru a ne feri de contaminarea cu COVID-19!

„Virusul are o contagiozitate foarte mare. Datorită etapei comunitare în care a ajuns pandemia, orice persoană este potenţial purtătoare de acest virus. Noi aşa trebuie să gândim, ceea ce înseamnă că trebuie să respectăm cu stricteţe toate regulile care împiedică contaminarea, atât pe cale respiratorie, cât şi prin mâini murdare. (…) Bate vântul destul de tare în Timişoara şi se ridică praful în atmosferă. Acest praf poate fi contaminat cu virusuri şi se ştie că există un număr destul de mare de particule virale pe sol care pot fi inhalate de către oameni.

De aceea este bine să eviţi ieşirile la plimbare, fără o ţintă exactă, adică să mergi la serviciu sau pentru o aprovizionare scurtă în jurul casei. Dacă esti nevoit să ieşi, trebuie să te protejezi, măcar cu acea mască chirurgicală care împiedică să ajungă particulele la tine, iar dacă te întâlneşti cu cineva să păstrezi o distanţă de minim doi metri şi o discuţie cât se poate de scurtă. Este foarte necesar să dezinfectăm cu clor talpa pantofilor şi, când ajungem acasă, să ne schimbăm pantofii.

Să nu mergem cu aceiaşi pantofi din exterior în interiorul casei. După ce am intrat în casă, primul lucru, ne spălăm pe mâini, ne scoatem hainele apoi ne spălăm din nou pe mâini, după care punem aceste haine la aerisit sau, dacă există posibilitatea, să le fierbem, ne sfătuiește dr. Virgil Musta.

Foto: Facebook

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter