Cât este amenda minimă de la 1 aprilie dacă nu ai declarația pe propria răspundere sau dacă este completată incorect

Publicat pe

Românii trebuie să completeze declarația pe propria răspundere de fiecare dată când ies din casă. În caz contrar, oamenii legii vor aplica amenzi usturătoare.

Amenda minimă ajunge până la 2.000 de lei de la 1 aprilie pentru românii care ies din casă fără declarația pe propria răspundere sau pentru cei care nu o completează corect.

Citește și: Modelul de declaraţie pe proprie răspundere, necesară pentru a putea ieşi din casă, a fost modificat

Până la acest moment, autoritățile au aplicat amenzi în valoare totală de 10 milioane de euro.

Poliţiştii au dreptul de a solicita declaraţia pe propria răspundere oricărui şofer oprit în trafic sau oricărui pasager, notează gândul.ro.

În egală măsură, declaraţia poate fi cerută și celor care ies din casă, pentru unul dintre motivele prevăzute în document şi se completează de fiecare dată.

Citește și: Declarația pe propria răspundere, vândută cu un leu într-o comună din Vrancea

Polițiștii nu acceptă scuze sau documente incomplete. Cine nu respectă regulile va fi sancționat.

Poliţiştii au prins şi sancţionat până acum nu mai puțin de 33.400 de români care au ieşit din locuințe fără declaraţia pe propria răspundere sau cu declaraţia completată incomplet.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: S-a interzis circulația tuturor persoanelor în afara locuinței!Care sunt excepțiile și când pot ieși din casă cei peste 65 de ani

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter