Răsturnare de situație! Un nou studiu demonstrează că persoanele asimptomatice nu ar transmite coronavirusul! Cât de repede se poate transmite virusul la terase și la supermarketuri

Publicat pe

Un studiu recent schimbă datele problemei în ceea ce privește COVID-19. Se pare că asimptomaticii nu ar transmite coronavirusul, ceea ce ar veni la pachet cu schimbări majore!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

O nouă cercetare sugerează că o persoană care a contractat virusul, dar care nu prezintă simptome, nu îl poate transmite mai departe. În cadrul studiului, din 455 de persoane care au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Opt cercetători chinezi au analizat cât de contagioase pot fi persoanele asimptomatice. Astfel, un pacient testat pozitiv, dar fără simptome a stat lângă peste 450 de persoane, dintre care dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. După ce au fost ținuți sub observație timp de 5 zile, rezultatele au arătat că doar opt dintre ele au avut semnele unei infecţii respiratorii, însă nimeni nu a luat virusul.

Citește și: Andreea Bălan și George Burcea, din nou față în față. Ce i-a adus împreună:„E musai să…'

„În momentul în care există un contact prelungit aşa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populaţie, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică şi ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit faţă de ceea ce ştiam până acum', susține Adrian Marinescu, nfecţionist de la 'Matei Balș'.

Medic: „Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic”

Totodată, medicul este de părere că această lucrare ar putea schimba inclusiv modul în care se fac internările. „Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieşim din casă şi venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic.

Citește și: Noi detalii despre cazul mezzosopranei. Maria Macsim Nicoară venea cu vânătăi pe corp la spectacole:„Mi-a spus că soțul ei este foarte violent'. Mezzosoprana a ieșit din comă!

În al treilea rând: singurul studiu din România vorbeşte de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticaţi, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulţi au avut forme asimptomatice. Studiul de faţă cumva ne linişteşte şi ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii', a subliniat Marinescu, potrivit cancan.ro.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Bianca Drăgușanu, atac dur la adresa fostului soț, implicat într-o nouă relație. Replica tranșantă a lui Alex Bodi:„Dacă preferi aurul în loc de noroi…'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter