Un tânăr din Prahova a fost plimbat timp de 4 zile în 3 orașe și 5 spitale. Era suspect de coronavirus, nu avea niciun simptom, dar a murit

Publicat pe

Sabin Ciurcă avea 21 de ani și era din Prahova. A murit pe 1 aprilie, la Spitalul Municipal din Câmpina, asta după ce a fost plimbat timp de mai multe zile între cinci spitale din trei orașe diferite. 

Tânărul era șofer de TIR, așa că a fost instant suspect de coronavirus. 

Sabin Venise din Germania pe 7 martie, fără să aibă vreun simptom asociat virusului. A mers la spital după 20 de zile de la sosirea în țară, pentru o durere de burtă. Medicii care l-au consultat au decis să îl plimbe pe tânăr de la un spital la altul, până ce tânărul a murit, scrie adevarul.ro

Citește și: Recomandările medicilor pentru persoanele cu diabet, în contextul coronavirusului: „Controlul glicemic este foarte important. Nu luați…”

El suferea de o pancreatită acută pentru care nu a primit tratament. O boală gravă, cu șanse de supraviețuire sub 25%. După ce a murit, testul pentru coronavirus a ieșit negativ. 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a început ancheta. Spitalul Câmpina, acolo unde a murit Sabin Ciurcă, a fost amendat cu suma de 30.000 de lei, sancţiunea maximă impusă de lege. Alte patru spitale din Prahova sunt şi ele cercetate de către inspecotrii DSP pentru că sunt indicii că la mijloc este o culpă comună a tuturor unităţilor medicale pe unde a trecut Sabin.

Citește și: Un bătrân de 87 de ani din Suceava, cu simptome de coronavirus, a fost lăsat să moară acasă: „Cei de la ambulanţă au refuzat să vină”

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care face anchetă în acest caz, Sabin Ciurcă s-a prezentat pentru prima dată la medic în data de 28 martie ora 00.35 la Spitalul Orăşenesc din Vălenii de Munte. Aici este consultat de un chirurg care pune un prim diagnostic: suspiciune de colică renală, hernie abdominală. I s-a administrat tratament simptomatic, i s-a eliberat reţetă şi un bilet de trimitere pentru diabetolog pentru că Sabin era supraponderal şi avea glicemia foarte ridicată (peste 200).

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter