Unghiile lungi pot fi un pericol de răspândire a noului coronavirus. Avertismentul unei asistente: "Indiferent cât săpun folosești..."

Publicat pe

În plină pandemie de coronavirus cu toții încercăm să ne luăm toate măsurile de precauție necesare. Ne spălăm cât mai des și corect pe mâini, purtăm măști și mănuși, ieșim cât mai puțin posibil din casă. Numai că se pierde din vedere un detaliu, semnalat de o asistentă medicală.

O asistentă susține că, mai ales în această perioadă în care pericolul răspândirii coronavirusului este foarte mare, ar fi bine să ținem unghiile tăiate cât mai scurt. Regulile de igienă ar trebui aplicate cu strictețe, iar acest lucru nu este posibil dacă ai unghii lungi, indiferent cât de mult săpun ai folosi sau cât de corect ai crede că te speli pe mâini.

„Printre toate instrucțiunile de spălare a mâinilor, nu am văzut scris pe nicăieri că este imposibil să îți speli mâinile corect dacă unghiile tale sunt lungi. Dacă nu poți atinge cu unghiile podul palmei, fără să rămână o distanță prea mare între unghii și palmă, nu îți poți spăla unghiile corect și ai nevoie de o perie de unghii de fiecare dată. Dacă nu îți poți spăla fiecare deget corect, atunci curățarea mâinilor nu este una corectă, indiferent cât săpun folosești. Te rog, în această perioadă de urgență, păstrează-ți unghiile scurte!”, se arată în mesajul asistentei medicale, potrivit metro.co.uk.

Citește și: Dr. Streinu Cercel arată care este greșeala majoră pe care o faci când te protejezi de coronavirus

„Nu poți vedea murdăria care se ascunde sub unghii”

Cele mai expuse pericolului sunt persoanele care au obiceiul de a-și roade unghiile, ținând cont de faptul că bacteriile rămase sub unghie ajung cu ușurință în organism. Nu degeaba li se impune persoanelor care lucrează în sistemul medical să aibă unghiile cat mai scurte.

„Germenii, bacteriile, ciupericile sau virusurile (inclusiv Coronavirus) pot rămâne sub unghii și se pot transmite prin simpla atingere. Nu poți vedea murdăria care se ascunde sub unghii. Doctorii știu asta și își curăță cu atenție spațiul de sub unghii înainte să își pună mănușile sau să intre în operație. Își curăță unghiile cu o perie sterilă de unghii și soluție sanitară. Ar trebui ca acum să le urmăm exemplul”, susține și Dr Elisabeth Dancey, expert în frumusețe și estetică, potrivit kanald.ro.

Sursa foto: pexels, pixabay

Citește și: Cum arată autopsia oamenilor uciși de coronavirus: „Nu doar plămânii sunt afectați!” Ce se întâmplă în corpul uman

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter