Anca Rusu în culisele Observatorului de weekend

Publicat pe

În fiecare sâmbătă şi duminică seară, de la orele 19, o fată cu chip de păpuşă de porţelan prezintă Observatorul de weekend la Antena 1.  Este Anca Rusu şi a împlinit anul acesta 10 ani de televiziune. Am stat de vorbă cu ea chiar în platoul de la Observator, înainte să intre în direct.

Facând un calcul simplu, dacă anul acesta a împlinit 10 ani de televiziune, înseamnă ca Anca Rusu lucrează în domeniu de la… 16 ani! Era în clasa a 10-a la liceu când a început să prezinte matinalul de la postul local al Antenei 1 la Suceava, oraş în care este născută. Visa să ajungă ziaristă, de aceea a şi dat la Liceul Mihai Eminescu, la o clasă cu sub-specializare în jurnalism.

Televiziunea a fost, aşadar, prima dragoste a Ancăi Rusu şi aşa a rămas. De doi ani, de când prezintă Observatorul de weekend, recunoaşte că programul ei este… pe dos. În timpul săptămânii, când toată lumea munceşte, ea este liberă, deci mai mult singură (poate că acesta este şi motivul pentru care petrecere mult timp în bucătărie, în chip de Prinţesa Polonic), iar în weekend, când distracţia e în toi, ea merge la serviciu.
Ajunge la Antena 1 după prânz, intră la machiaj şi coafură, citeşte ştirile, verifică capetele video şi desfăşurătorul.  E îmbrăcată cu un sacou roşu care-i dă o alură serioasă şi cu… blugi, pentru că după ştiri va merge la film. Să vezi cum e vara, când prezentatorii vin cu pantaloni scurţi', îmi povesteşte Anca, amuzată.

Să gătim cu Prinţesa Polonic!

La 7 fără 20 transmite un promo şi atunci am ocazia să văd cum fata cu chip de păpuşă de porţelan, care până atunci vorbise cu mine cu o voce blândă, aproape şoptită, se transformă într-o femeie foarte sigură pe ea, cu o voce puternică, fermă, cu acel inconfundabil timbru al ştiristelor'. Cu toate acestea, Anca Rusu nu a luat niciodată lecţii de dicţie…
Ultimele pregătiri înainte de a intra în emisie: îşi verifică pentru ultima dată coafura (în sertarul pupitrului la care stă este un tub fixativ, în caz de urgenţă), repetă în şoaptă câteva titluri, bea o gură de apă din paharul aşezat la îndemână. Apoi se uită în cameră şi începe.

ANCA RUSU si STEFAN LUNGU: Primele fotografii de la nunta

Observatorul de weekend de duminică, 7 aprilie, debutează cu o ştire despre un bărbat găsit mort pe plajă şi continuă cu povestea surorilor lovite de un TIR şi a unui copil care şi-a privit tatăl ucigându-i mama şi apoi punându-şi capăt zilelor. O întreb pe Anca dacă toate aceste ştiri negative au vreun impact emoţional asupra ei. „Nu pun la suflet ceea ce citesc', îmi răspunde, comparându-se cu un medic care nu se poate încărca cu problemele pacienţilor, aşa că trebuie să se detaşeze de ceea ce vede la muncă. Anca pune dorinţa românilor de a vedea la ştiri chipuri tinere şi frumoase prezentând drame şi telenovele pe seama spiritului nostru „latin' şi a educaţiei.

Lucrurile se termină însă cu bine: Observatorul se încheie cu povestea unui peştişor care a supravieţuit luni de zile pe fundul unei bărci, călătorind peste 8.000 de kilometri, iar prezentatoarea le urează telespectarilor „O seara excelentă' şi  pleacă la film, împreună cu iubitul ei.

De Adina Rosetti

Foto: Andrei Aparaschivei

Anca Rusu în culisele Observatorului de weekendAnca Rusu în culisele Observatorului de weekend

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter