Să gătim cu Prinţesa Polonic!

Publicat pe

Pe Anca Rusu o ştiţi ca prezentatoare a Observatorului de weekend, iar dacă aveţi ca pasiune gătitul, atunci cu siguranţă aţi nimerit peste simpaticul ei blog culinar, www.printesapolonic.ro.  Într-o dimineaţă de marţi, Prinţesa Polonic ne-a primit la ea în bucătărie şi ne-a răsfăţat cu bunătăţi.

 

 

În aşteptarea bucătăriei visurilor ei, pe care o va avea în curând în casa de la Corbeanca pe care o construieşte împreună cu Ştefan Lungu, logodnicul ei, Anca Rusu se mulţumeşte cu bucătăria destul de mică a unui apartament închiriat, în care spaţiul nu-i ajunge nici pe departe pentru toate ingredientele şi ustensilele de care are nevoie pentru gătit.
Ne aşteaptă cu nişte clătite americane pufoase, ornate cu zmeură şi îmbibate cu sirop de arţar, cu un smoothie delicios din lapte de cocos şi banane, cu ceai aromat, de mentă şi… alge şi cu un zâmbet larg şi sincer. În timp ce degustăm bunătăţile, Anca ne povesteşte că a început să gătească încă de la 7 ani, pe când rămânea câteva ore singură acasă cu Andrei, fratele ei mai mic cu 5 ani. Prima dată a făcut clătite şi de atunci este de neoprit. Îi place să experimenteze, pornind de la reţete clasice. Am în bucătărie Biblia bucătarilor, Enciclopedia gastronomică Larousse. Plec de la reţetele clasice, pe care le încerc de câteva ori, apoi încep să construiesc în jurul lor, să le personalizez.' Găteşte în funcţie de sezon, inspiraţie şi… poftele iubitului ei, Ştefan.

Anca Rusu în culisele Observatorului de weekend

Adoră bucătăria mediteraneeană şi franţuzească şi suferă teribil atunci când nu găseşte la supermarket busuiocul proaspăt de care are nevoie pentru o reţetă. E destul de dificil să găseşti în magazinele româneşti ingredientele de care ai nevoie, aşa că Anca e nevoită de multe ori să le comande de pe internet sau să le aducă ea însăşi (întotdeauna se întoarce din călătorii cu geamantanele pline). De altfel, primul lucru pe care-l face când ajunge într-o ţară străină este să intre într-un supermarket, nu doar în căutarea ingredientelor, ci şi pentru că i se pare că este un loc excelent pentru a începe să cunoşti o ţară, cu locuitorii şi obiceiurile ei.

Cât despre bucătăria asiatică, atunci când a fost în vacanţă la Hong Kong preparatele locale nu au entuziasmat-o prea mult. În schimb, ştie să pregătească sushi, pentru că a fost la un curs-surpriză primit în dar de la o bună prietenă.

ANCA RUSU si STEFAN LUNGU s-au casatorit in secret

Cât timp am stat noi la poveşti, s-a şi făcut prânz, aşa că Anca a scos repede o pungă de midii, nişte roşii, busuioc, ulei de masline, paste în formă de inimioară şi un Chardonnay excelent şi s-a apucat să pregătească prânzul…

Dacă vă e poftă, reţetele pentru clătite şi midii le găsiţi aici şi aici.

De Adina Rosetti

Foto Robert Hanciarec

Să gătim cu Prinţesa Polonic!Să gătim cu Prinţesa Polonic!

ANCA RUSU si STEFAN LUNGU: Primele fotografii de la nunta 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter