Oana Roman a desemnat personalitatea săptămânii: Sandra Stoicescu. Care este misterul pantofilor roșii? | Oana Punct Roman

Publicat pe

De ziua dragostei s-a spus stop violenței. Vedete de la noi, dar și oameni obișnuiți au venit și au lăsat o pereche de pantofi roșii pe treptele Muzeului Național de Istorie.

În fiecare zi, aproape 3.000 de femei sunt bătute în România. Pe 14 februarie, când lumea sărbătorește iubirea, Fundația Mereu Aproape a propus un eveniment prin care a îndemnat românii să lupte împotriva violenţei domestice. Un studiu realizat de INSCOP Research arată că, în România, la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută, ceea ce înseamnă că, zilnic, aproape 3.000 de femei sunt agresate, de aceea, românii sunt chemaţi să se alăture unui manifest împotriva violenţei domestice.

Oana Roman a fost impresionată de această mișcare și a premiat-o pe Sandra Stoicescu, dar și Fundația Mereu Aproape cu personalitatea săptămânii.

'Există niște date statistice care spun că sunt bătute zilnic 3.000 de femei. E un sondaj care arată rău, foarte rău. Sunt aproape 30.000 de cazuri de violență în familie care au fost reclamate la poliție. (…) Ieri, de Ziua Îndrăgostiților, Fundația Mereu Aproape în frunte cu Sandra Stoicescu au lansat o campanie foarte interesantă. S-a numit 'Ziua pantofilor roșii'. Pantofii roșii semnifică femeile care nu mai sunt printre noi, toate cazurile despre care știm fiecare că sunt agresate sau abuzate în familie dar reprezintă și un îndemn la a ne implică, de a nu rămâne pasivi. Sunt multe femei care mor în urma acestor bătăi. Foarte multe vedete s-au alăturat acestei campanii. Pentru că Sandra Stoicescu a făcut această campanie și pentru că a avut succes și pentru că este important să tragem un semnal de alarmă… Sandra Stoicescu și Fundația Mereu Aproape sunt personalitatea săptămânii.',  a declarat Oana în emisiunea 'Oana Punct Roman'.

 

FOTO: Facebook

Diana Stamen

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter