Oana Roman acuză Biserica Ortodoxă pentru decizia de a nu oficia slujbă la incinerarea lui Andrei Gheorghe

Publicat pe

Moartea lui Andrei Gheorghe a luat prin surprindere pe toată lumea. Regretatul om de radio va fi incinerat, așa cum el își dorea, însă niciun preot nu va participa la incinerarea sa, fiind interzis conform regulilor ortodoxe. Oana Roman nu a putut să rămână indiferentă la acest caz și acuză Biserica Ortodoxă pentru decizia de a nu oficia slujbă la incinerarea lui Andrei Gheorghe.

Oanei Roman nu i se pare în regulă această decizie luată de Biserica Ortodoxă de a nu oficia slujbă la incinerarea lui Andrei Gheorghe. Preotul Visarion Alexa a declarat că niciun preot nu va participa la un ceremonial de incinerare pentru că este interzis.

Acum Biserica Ortodoxă respectă decizia fiecărui om. Biserica Ortodoxă are un mesaj, dar nu impune nimănui acest lucru. Biserica nu poate să refuze dorinţa acestui om, dar nu va participa. Învatatura bisericii ortodoxe refuză incinerarea. Niciun preot nu poate participa la un ceremonial de incinerare, pentru că e interzis. Nici slujbele de pomenire nu se fac. Probabil că familia va dori să facă slujbă de pomenire după incinerare. Se respectă decizia omului', a spus preotul Visarion Alexa pentru Antena Stars.

Oana Roman acuză Biserica Ortodoxă

Vedeta a luat atitudine și și-a spus părerea în emisiunea „Oana punct Roman' pe care o moderează. 'Andrei Gheorghe era un om care spunea lucrurilor pe nume. Ne-a părăsit într-un mod brusc, brutal. Ce mă deranjează pe mine de moartea lui Andrei Gheorghe este ce facem noi românii când cineva pleacă. (…) Au apărut poze cu corpul său când a fost scos din casă. Mi se pare absolut îngrozitor. I-au respectat dorința de a fi incinerat și a nu fi înmormântat. În momentul în care s-a aflat că el va fi incinerat au ieșit public niște preoți care au spus că niciun preot nu va fi prezent la ceremonia de incinerare pentru că Biserica Ortodoxă refuză să recunoască această metodă. Mi se pare un lucru absolut oribil să refuzi dreptul unui om de a primi o slujbă atunci când moare. Mi se pare absolut îngrozitor că avem aceste canoane, iar cu riscul de a-mi pune în cap toată Biserica Ortodoxă din România spun sus și tare că eu nu cred că atunci când Iisus a propovăduit creștinismul a făcut aceste reguli. Eu cred că aceste dogme vin de la oameni, ci nu de la Iisus. Aceste dogme inventate de oameni sunt extrem de dăunătoare. Alți creștini recunosc acest timp de ceremonie numai noi ortocșii nu dorim să-l recunoaștem. Nu cred că niște oameni în numele Lui vor institui niște reguli după capul lor și de aceea eu spun că eu cred în Dumnezeu și în Iisus Hristos.', a spus Oana Roman.

FOTO: Facebook

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter