Actori de Oscar care au în palmares Zmeura de Aur. Nume celebre în topul rușinii

Publicat pe

Zmeura de Aur (Golden Raspberry Awards), pentru prima dată acordate în 1981, sunt opusul Premiilor Oscar, premiindu-i pe cei mai slabi/proști actori, scenariști, compozitori, regizori și filme. Premiul are forma unei zmeure fixate pe un suport de plastic – valoarea aproximativă este de 4,89 dolari americani. 'Câștigători' sunt și actori de Oscar care au în palmares Zmeura de Aur.

Un nume sonor este Sandra Bullock.  Aceasta  a reușit perfomanta de a căștiga, în 2010, Premiul Oscar și Zmeura de Aur, e drept, cu 2 filme diferite. Cu o zi înainte de a-și ridica Oscarul pentru rolul din 'A Blind Side', Bullock primea Zmeura de Aur pentru cea mai slabă actriță cu rolul din 'All About Steve'.

Laurence Olivier a câștigat trei premii Oscar (dintre care două onorifice) și două Zmeure de Aur. El este, de altfel, primul actor laureat al unui premiu Oscar (‘Hamlet’ 1948) care a primit și Zmeura cu rolul din „The Jazz Singer”, în 1981, la prima ediție a premiilor Zmeura de Aur, urmată de încă o Zmeură doi ani mai târziu pentru rolul din „Inchon”.

În ceea ce-l privește pe Ben Affleck, putem spune că actorul  a câștigat suficiente Zmeure pentru a face dulceață. Astfel, el a fost desemnat cel mai prost actor pentru rolurile din 'Daredevil', 'Gigli' și 'Paycheck’', precum și Zmeura pentru cel mai prost cuplu dintr-un film cu rolul din 'Gigli', alături de Jennifer Lopez. Interesant este și faptul că el a adunat toată această „zmeură” într-un singur an, în 2004. Desigur însă că Affleck și-a putut găsi consolarea în cele două premii Oscar câștigate în carieră — cel pentru cel mai bun scenariu original cu 'Good Will Hunting' (1998) și cel pentru cel mai bun film cu „Argo” (2013).

După ce a câștigat premiul Oscar în rolul unei mame văduve în filmul 'Monster’s Ball' (2001), Halle Berry a reușit să fie sexi și atât în rolul principal din „Catwoman”, în 2004. Acest rol i-a adus o binemeritată Zmeură de Aur la categoria rezervată celor mai slabe actrițe.

Alți trei actori de Oscar care au în palmares Zmeura de Aur

Al Pacino. Cine s-ar fi gândit că seducătorul actor are în palmares mai multe Zmeurici decât Oscaruri? După ce în 1992 era desemnat cel m ai bun actor, pentru rolul din 'Parfum de femeie' / 'Scent of a Woman', plecând acasă cu celebra statuie Oscar, zece ani mai târziu, s-a ales cu două Zmeure de Aur pentru rolul secundar din 'Jack and Jill' și pentru cel mai prost cuplu într-un lungmetraj, tot pentru 'Jack and Jill'.

La Brad Pitt, balanța este echilibrată. Actorul are un Oscar pentru cel mai bun film, '12 ani de sclavie' (2013)  și o Zmeură de Aur pentru cel mai prost cuplu, în 'Interviu cu un vampir' (1994).

Însă, de departe, cel mai prolific la Zmeure de Aur  este Kevin Kostner. Actorul are doar două Oscaruri – unul pentru cel mai bun regizor  în 'Dansând cu lupii'/ Dances with Wolves' (1990) și al doilea pentru cel mai bun film 'Dansând cu lupii'/ Dances with Wolves' (1990) – și nu mai puțin de șase Zmeure de Aur – pentru cel mai prost actor în  'Robin Hood: Prințul hoților' Robin Hood: Prince of Thieves' (1991), pentru cel mai prost actor în Wyatt Earp' (1994), cel mai prost film, Wyatt Earp' (1994), cel mai prost actor  în 'Poștașul' / The Postman' (1997),  cel mai prost regizor în 'Poștașul'/  The Postman' (1997) și cel mai prost film , 'Poștașul'/The Postman' (1997).

Foto: www.goldderby.com

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter