Epilare cu zahăr la tine acasă. Procedeul e simplu și prepari chiar tu "ceara"

Publicat pe de Catalina Cristescu

Nu vrei să folosești lama și nu ai când să ajungi la salonul de cosmetică? Epilarea cu zahăr îndepărtează părul și realizează o exfoliere fină a pielii. Iată ce ai de făcut.

”Ceara” în sine nu este deloc greu de preparat. Ai nevoie de două căni de zahăr, un sfert de cană de zeamă de lămâie și un sfert de cană de apă.

Toate ingredientele se pun la foc mic și se amestecă până se topește zahărul și mixtura capătă o culoare aurie.

Atunci se ia de pe foc și se lasă la răcit până când substanța obținută are o consistență cu care ești deja familiarizată de la ceara tradițională.

Ca modalități de epilare îți propunem două variante. Când ceara este suficient de tare să fie manevrată, o modelezi cu vârful degetelor într-o mingiuță.

Citește și:

Scrub pentru corp cu sare și cafea

Tratament împotriva punctelor negre pe care să îl faci acasă

Nu o aplici fâșii, ca la ceara tradițională, ci se întinde pe porțiuni mici de piele (late și lungi exact cât podul palmei) folosindu-te de buricul degetelor care sunt strâns lipite.

Ai aplicat ceara, apoi tragi viguros și rapid în sensul invers al creșterii firelor de păr.

Acum ceara nu se aruncă! Iarăși se modelează cu vârful degetelor într-o mingiuță, iar se întinde pe piele și apoi se trage.

Consistența nu trebuie să fie prea moale, să curgă, nici prea tare. Ca să ajuți puțin procesul, poți pudra cu talc zona pe care vrei să o epilezi.

A doua metodă de aplicare deja îți este foarte cunoscută. Cu ajutorul unei spatule întinzi ceara fâșii, apoi aplici peste ea o bucată de material care să acopere în întregime ceara.

Presezi bine astfel încât ceara să intre în material și tragi rapid în sensul invers al creșterii părului.

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter