Iana Novac reface trupa A.S.I.A.: “Niciuna nu își mai dorea reuniunea, dar...” / EXCLUSIV

Publicat pe de Andreea Archip

Ianna Novac și-a invitat fostele colege din trupa A.S.I:A să urce pe scenă, alături de ea, la cel mai important concert pe care il va susține luna viitoare. Practic, va fi ultima reuniune a fetelor, întrucât niciuna nu își mai dorește formula de odinioară, nici măcar la evenimente importante. Într-un interviu exclusiv pentru VIVA!, Iana ne-a povestit totul despre concertul prin care aniversează 20 de ani de muzică.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Iana, sărbătorești luna viitoare 20 de ani de activitate pe scenă. Cum se va desfășura concertul? Cum ai ales invitații? Au fost și persoane cărora le-ar fi plăcut să îți fie alături pe 7 iunie, dar agenda nu le permite?

Pe 7 iunie la Sala Palatului voi sărbători 20 de ani de activitate artistică alături de Orchestra Metropolitană și Corul Acustic dirijat de Daniel Jinga și de invitații mei de seamă: Eugen Doga și trupa A.S.I.A..Va fi un spectacol special care va ține două ore. Eu am făcut parte din Trupa A.S.I.A și mi se părea normal ca la concertul meu aniversar să fie alături de mine, iar Eugen Doga este o personalitate și, cum îmi permit eu să spun, este cel mai mare compozitor român in viață. Eu am cântat și cânt piesele dumnealui peste tot în lume, pe cele mai importante scene, și mi-am dorit enorm să fie alături de mine într un moment atât de important. Pe această cale aș vrea să-i mulțumesc pentru onoarea de a-l avea lânga mine pe scenă. Nu, chiar acești artiști pe care mi i-am dorit au răspuns afirmativ și asta mă bucură tare.

Ultima reuniune a trupei A.S.I.A.

Cu aceasta ocazie, va avea loc reuniunea trupei A.S.I.A. Cât de greu/ ușor le-ai convins pe fete să urcați împreună pe scenă?

Pentru mine faptul că au răspuns afirmativ invitației mele înseamnă și mai mult, fiindcă nici una nu își mai dorea reuniunea, dar au fost atât de drăguțe să mă susțină și să fie lângă mine în cel mai important concert al carierei mele. Așadar s-ar putea să aveți ocazia să vedeti trupa A.S.I.A pentru ultima oară pe scenă, așa că nu ratați concertul. Nu a fost deloc greu. Sunt niste fete speciale absolut toate colegele mele (Sorana,Anka,Alina)a trebuit doar să ne potrivim ca date fiindcă fiecare are o viată artistică plină de evenimente.

Iana Novac reface trupa A.S.I.A.: Niciuna nu își mai dorea reuniunea, dar...' / EXCLUSIVIana Novac reface trupa A.S.I.A.: Niciuna nu își mai dorea reuniunea, dar...' / EXCLUSIV

Voi ați rămas prietene, vă vedeți la o cafea sau vă întâlniți mai rar, la evenimentele speciale din viața voastră?

Am rămas prietene, nu ne vedem atât de des, dar la cele mai importante evenimente din viața noastră ne vedem: adică nunți, botezuri, concerte.

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă Irina Nicolae de la A.S.I.A. la 43 de ani! S-a mutat în Ungaria: „Am început să…'

Citește și: O mai ții minte pe Alexandra de la A.S.I.A? Cum arată și cu ce se ocupă la 19 ani de când a părăsit trupa

Citește și: De ce a renunțat Nadine la muzică și la televiziune: „Este umilitor. Pentru mine succes înseamnă…'/ EXCLUSIV

Citește și: WRS, primele declarații după ce România s-a calificat în finala Eurovision: „Nu voi dezamăgi”

Ce piese veți cânta? Cum vă veți îmbrăca? Apelați la garderoba de odinioară sau fiecare e liberul arbitru?

Vom cânta cele mai de succes piese ale trupei: 'Inima mea', Dă-mi nopțile înapoi', 'O cireașă amară', 'Trenul pierdut' și multe altele. Toate aceste piese vor fi cântate cu Orchestra Metropolitană, ceea ce va fi o premieră pentru toată lumea. Eu voi fi îmbrăcată de Cătălin Botezatu și de Clara Rotescu. Trupa A.S.I.A  este invitată doar în concertul meu aniversar și trebuie să prezizez că pe scenă va fi și unul din impresarii trupei, Florin Ionescu. Aceasta este o altă surpriză a serii.

Urcă pe scenă doar după ce spune rugăciunile

Ca să ai vocea în cea mai bună formă, vei face pauză vocală înainte de concert?

Înainte de concert sunt atât de multe repetiții, încât nu ai cum să faci pauză vocală și, oricum, vocea se menține prin antrenament, adică să fie cântată,studiată.

Te-ai gândit vreodată să te reorientezi ca stil muzical sau pop opera este cel care te definește?

Pop opera mă definește în totalitate ca artist, ca om și ca dezvoltare și pregătire artistică.

Vreunul dintre copii este atras de muzică? Vă calcă pe urme?

Erika face pian, cântă chiar foarte frumos. Să vedem pe parcurs cum se va dezvolta. Sperăm, însă cel mai important este ca muzica să o facă fericită așa cum ne face pe noi.

Ai vreun ritual înainte de a urca pe scenă?

Da. Câteva minute de liniște totală, în care îmi spun rugăciunile.  

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter