Leo Iorga a murit! Artistul s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe

Publicat pe

Leo Iorga a murit! Artistul s-a stins din viață azi, 2 noiembrie, în urma unei lupte de ani buni cu cancerul. 

Leo Iorga a murit! Artistul s-a stins din viață în urma unei lungi suferințeLeo Iorga a murit! Artistul s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe

Acum cinci minute, colegul meu de trupă Leo Iorga  aplecat spre o lume mai bună… Dumnezeu să-l ierte, va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna. – a scris Adrian Ordean pe pagina lui de Facebook.

 

Leo Iorga a fost diagnosticat și cu pneumonie

Solistul a fost dus duminică noapte (20 oct) la spital, slăbit și chinuit de o pneumonie căpătată într-una din clinicile unde a fost internat anul acesta. Răceală ce l-a lăsat fără apărare și, din păcate, n-a putut continua tratamentul și seria de investigații la clinica din Hamburg, unde a fost internat de două ori anul acesta.

Leo Iorga  – ultimul concert – 20 septembrie

Ultimul său concert, unul ce va rămâne în istoria muzicală românească,  a fost pe 20 septembrie a.c., când, sfindând greutatea bolii, din scaunul cu rotile în care l-a condamnat ultima operație, solistul a făcut audiența prezentă la spectacolul de la Arenele Romane să împietrească de emoție, la auzul refrenului pe care vocea sa l-a făcut nemuritor: 'După ani și ani mă voi întoarce/După ani și ani sigur voi veni/ După ani și ani vom fi împreună din nou/ Primul nostru gând ne va regăsi plângând'. A avut curajul să părăsească rezerva de spital pentru a cânta în memoria lui Teo Peter și alături de care ne place să credem că s-a înălțat.

Atunci, alături de el, într-un gest de respect s-au aflat prietenii săi sinceri, Dan Bittman (Holograf), Mihai 'Miță' Georgescu (Bere Gratis) dar și colegii săi de scenă, oamenii care continuă istoria Compact b, trupă unde locul său nu va fi ocupat niciodată, de nimeni.

Lupta pentru viață  solistului a cărui voce, în peste 30 de ani de activitate muzicală, a dat viață unor melodii precum:  'Singur în noapte', 'Trenul pierdut', 'Să te gândești la mine', 'Toamnă în sufletul meu' ori Povestiri din gară' (editate sub populare titulaturi precum Compact ori Cargo), a durat nouă ani. Perioadă cu suișuri și coborâșuri, cu mai multe intervenții chirurgicale, la plămâni, cap, picior, chimoterapii și recuperări, dar după fiecare încercare s-a întors pe scenă, ducându-și legenda mai departe

O poveste admirabilă a unui artist ce, a susținut în toată acestă perioadă zeci de concerte, cu un singur plămân și sute de mii de kilometri.

Leo Iorga a murit pe 2 noiembrie, după o lungă luptă cu cancerul. 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter