Ultimele imagini cu Leo Iorga în viață. Artistul a susținut un concert în București, pe 20 septembrie, în scaunul cu rotile

Publicat pe
Ultimele imagini cu Leo Iorga în viață. Artistul a susținut un concert în București, pe 20 septembrie, în scaunul cu rotileUltimele imagini cu Leo Iorga în viață. Artistul a susținut un concert în București, pe 20 septembrie, în scaunul cu rotile

Lupta pentru viață a lui Leo Iorga s-a încheiat azi, dar artistul va rămâne în istorie nu doar pentru incredibila contribuție în muzică, ci și ca un exemplu de luptător. Deși grav bolnav de ani de zile, Leo Iorga a continuat să facă muzică. Un exemplu îl constituie ultimul său concert, susținut la finalul lui septembrie, din scaunul cu rotile!

Ultimul său concert, unul ce va rămâne în istoria muzicală românească,  a fost pe 20 septembrie a.c., când, sfindând greutatea bolii, din scaunul cu rotile în care l-a condamnat ultima operație, solistul a făcut audiența prezentă la spectacolul de la Arenele Romane să împietrească de emoție, la auzul refrenului pe care vocea sa l-a făcut nemuritor: 'După ani și ani mă voi întoarce/După ani și ani sigur voi veni/ După ani și ani vom fi împreună din nou/ Primul nostru gând ne va regăsi plângând'. A avut curajul să părăsească rezerva de spital pentru a cânta în memoria lui Teo Peter și alături de care ne place să credem că s-a înălțat.

Atunci, alături de el, într-un gest de respect s-au aflat prietenii săi sinceri, Dan Bittman (Holograf), Mihai 'Miță' Georgescu (Bere Gratis) dar și colegii săi de scenă, oamenii care continuă istoria Compact b, trupă unde locul său nu va fi ocupat niciodată, de nimeni.

Leo Iorga: N-am vrut ca lumea să mă compătimească

N-am vrut ca lumea să mă compătimească, dar n-am putut să-mi refuz colegii', a decarat Leo Iorga, la ultimul concert.

Lupta pentru viață  solistului a cărui voce, în peste 30 de ani de activitate muzicală, a dat viață unor melodii precum:  'Singur în noapte', 'Trenul pierdut', 'Să te gândești la mine', 'Toamnă în sufletul meu' ori Povestiri din gară' (editate sub populare titulaturi precum Compact ori Cargo), a durat nouă ani. Perioadă cu suișuri și coborâșuri, cu mai multe intervenții chirurgicale, la plămâni, cap, picior, chimoterapii și recuperări, dar după fiecare încercare s-a întors pe scenă, ducându-și legenda mai departe

O poveste admirabilă a unui artist ce, a susținut în toată acestă perioadă zeci de concerte, cu un singur plămân și sute de mii de kilometri. Leo Iorga a murit pe 2 noiembrie, dupa o lupta grea cu cancerul. 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter