10 lucruri inedite despre Charlotte Gainsbourg

Publicat pe

În „Nymphomaniac, noul film al lui Lars von Trier, joacă rolul unei nimfomane. În viaţa reală este copil de superstaruri crescut în lumina reflectoarelor şi, totuşi, nu are nimic din glamour-ul hollywoodian. Are însă şarm şi o frumuseţe atipică.

 

Charlotte Gainsbourg

1. VINE DINTR-O FAMILIE DE SUPERSTARURI, aşadar copilăria sa a fost atipică. Actriţa îşi aduce amin­te că îşi vedea părinţii – pe actriţa Jane Birkin şi cântăreţul Serge Gainsbourg – mai ales dimineaţa, când ei se întor­ceau de la petreceri, iar ea şi sora ei, Kate Barry, se pregăteau să plece la şcoală. „Nu ştiu dacă mi-ar fi plăcut să-i văd mai mult. La acea vreme, eram pe locul doi. Dar îmi place să mi-i ima­ginez în Paris, distrându-se fără să îşi facă prea multe probleme.

 

2. LA 13 ANI A STAT DOUĂ LUNI DEPARTE DE PĂRINŢI, pentru a filma „LEffrontée. Cât au durat filmările în Canada, nu a avut niciun contact cu ei. Charlotte îşi aminteşte că atunci când băiatul său cel mare, Ben, avea 10 ani, nu îşi putea imagina ce era în mintea părinţilor săi, care au lăsat-o singură pe platouri atâta timp. „Acum îi înţeleg, însă. Au văzut că în copilul lor înfloreşte un talent, iar eu am fost norocoasă să mă aflu în acea postură.

 

3. LA 15 ANI I-A SCANDALIZAT CHIAR ŞI PE LIBERTINII FRAN­CEZI, după ce a lansat un album împreună cu tatăl său. Discul include o piesă intitulată „Lemon incest, despre care criticii au spus că e un îndemn la pedofilie şi incest. În videoclip, Serge Gainsbourg apare îmbrăcat doar în blugi, Charlotte poartă doar o cămaşă, iar tatăl şi fiica sunt filmaţi în timp ce stau întinşi în pat, unul lângă altul.

 

4. A PĂSTRAT CASA TATĂLUI SĂU DIN PARIS, după ce acesta a murit când ea avea numai 19 ani, şi speră că într-o zi acolo se va deschide un muzeu dedicat lui Serge Gainsbourg. Casa aflată pe Rue de Verneuil a rămas aproape neschimbată, cu pereţii exteri­ori acoperiţi de graffiti şi cu fiecare su­prafaţă din casă acoperită de diverse colecţii.

 

5. ESTE MEREU NEMULŢUMITĂ: „Nu neapărat de munca pe care o fac, ci de mine însămi. Am foarte multe îndoieli care mă trag înapoi constant, dar îmi dau seama că, de fapt, aşa îmi fac treaba. E metoda mea.

 

6. NU ACORDĂ MARE IMPOR­TANŢĂ HAINELOR. „Întotdeau­na port aceleaşi lucruri: blugi şi o pere­che de cizme vintage. Nu-mi place să fac vreun mare efort în privinţa look-ului, mărturiseşte artista.

 

7.  IUBEŞTE FRANŢA ŞI SE CON­SIDERĂ FRANŢUZOAICĂ. Deşi este doar pe jumătate franţuzoaică şi s-a născut în Londra, Charlotte nu se simte apropiată deloc de Marea Brita­nie. „Nu mă simt confortabil cu brita­nicii, povesteşte ea. „Mama mea e britanică, eu nu am fost niciodată. Ca fiică a tatălui meu, mereu m-am considerat franţuzoaică.

 

8. A FOST TIMIDĂ ÎN ADOLES­CENŢĂ. „Nu mă simţeam în largul meu când cineva mă recunoştea pe stradă, spune ea. În plus, a suferit în şcoală, pentru că ceilalţi elevi se pur­tau urât cu ea doar fiindcă ştiau că e fiica lui Serge Gainsbourg.

 

 9. ÎI ESTE TEAMĂ SĂ VORBEASCĂ PUBLIC DESPRE COPIII EI. „Ştiu că Yvan (n.r. partenerul ei de viaţă, re­gizorul israelian Yvan Attal) nu are ni­cio problemă în a vorbi despre fiul nos­tru. Dar mie mi-e greu, pentru că am trecut prin asta cu părinţii mei. Charlotte şi Yvan s-au cunoscut în 1990 pe platourile filmului „Autobus şi au împreună trei copii: Ben (16 ani), Alice (11 ani) şi Joe (2 ani).

10. LUCREAZĂ FOARTE RAR DE MAI MULTE ORI CU ACELAŞI REGIZOR. Lars von Trier este excepţia. „Nymphomaniac, dra­ma erotică a lui Lars von Trier, repre­zintă cea de-a treia colaborare cu regi­zorul danez, după „Antichrist (2009) şi „Melancholia (2011). „Oamenii au crezut că am înnebunit! Cred că e mai degrabă o legendă firea sa dificilă. Nu mi s-a părut aşa. Singura parte dificilă constă în faptul că este greu de îndeplinit ceea ce cere el.

 

RALUCA TĂMAŞ, Foto Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter