Blonde celebre la Hollywood

Publicat pe

 Se spune că blondul produce dependenţă şi are puterea să schimbe destine. Deşi au experimentat mai multe nuanţe de păr, celebrităţile au ales să revină tot la blond. Există oare o explicaţie?

 

blonde 1

 

Se pare că există, şi încă una ştiinţifică. După studii amănunţite, antropologii au căzut de acord că bărbaţii preferă femeile blonde pentru că acestea sunt mai puţine decât brunetele. Asta şi nimic mai mult.

Încă din preistorie, femeile cu păr închis la culoare le depăşeau nume­ric pe cele blonde, care aveau în con­secinţă avantajul de a ieşi mult mai repede în evidenţă. Şi de a-şi găsi astfel un partener, mai ales că tenul şi părul deschise la culoare atrăgeau atenţia şi erau interpretate ca semne ale tinereţii şi fertilităţii.

 

blonde 2

 

În zilele noastre, apetenţa pentru blond s-a păstrat, în mare din aceleaşi  motive: acolo unde blondul e în mod natural ceva obişnuit (ţările nordice, de exemplu), femeile adoptă nuanţe închise de păr pentru a ieşi în evi­denţă, iar în zonele în care brunetele predomină, vopseaua care deschide părul la culoare este foarte în vogă.

La Hollywood, celebrităţilor le place să experimenteze — din propria iniţiativă sau pentru un anumit rol. Charlize Theron a renunţat la buclele blonde pentru rolul din „Aeon Flux (2005) şi de curând pentru „Mad Max: Fury Road (2014), Reese Witherspoon a fost brunetă în „Walk The Line (2005), dar va fi şi „The Good Lie (2014). Oricare le-ar fi motivaţia, se pare că zicala se adevereşte: odată ce ai fost blondă o dată, îţi vei dori să fii blondă toată viaţa.

Pe de altă parte, au fost şi ca­zuri în care blondul nu a fost cea mai bună alegere, iar vede­te precum Olivia Wilde, Dita Von Teese, Amy Adams sau So­fia Vergara au prins parcă mai multă viaţă abia după ce şi-au închis părul la culoare. Dar astea sunt nu­mai excepţii. Şi-n plus nu putem şti dacă în cele din urmă nu vor decide să revină la culoarea de păr preferată a umanităţii. n

 

 

CLAUDIA COJOCEA

Foto: HEPTA

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă