Bobby Păunescu – Culisele lansării din SUA

Publicat pe

După ce lungmetrajul-experiment „Palatul Pionierilor ‘92' a avut premiera mondială la prestigiosul festival de film independent Sundance, regizorul român Bobby Păunescu a stat de vorbă în exclusivitate cu VIVA!

 

Bobby

 

În sala de consiliu care slujește și ca an­ticameră a omului de afaceri și de film Bobby Păunescu, mă uit la un televizor fără sonor, pe a cărui burtieră curg, ne­gru pe galben, noi arestări. Din biroul lui Bobby iese Călin Netzer, iar șefa de cabinet mă introduce apoi în încăperea aproape obscură, luminată de o veioză discretă. Facem interviul, iar la plecare, în timp ce mă conduce la lift, Bobby întreabă: „Pe cine crezi că va pune la SRI?. N-am nici cel mai vag indiciu. Aflu însă în metrou, după zece minute, de pe telefon. Bobby știa… Dar nu des­pre asta am sporovăit, ci despre film, Ro­bert Redford, Salman Rushdie, Ennio Morricone, criticii americani și, nu în ul­tima rând, despre iubita regizorului.

 

Bobby, la Festivalul Sundance 2015, ai stabilit o serie de premiere: primul tău lungmetraj lansat în State, primul tău film în care joacă și partenera ta de viață, Alice Peneacă…

Mi-am dorit foarte mult ca acest expe­riment – nu l-aș numi neapărat al doi­lea meu lungmetraj regizat de mine – să debuteze în America. Mi-am setat foarte multe provocări: toți actorii să fie din școală, Mondragora Film Academy, din clasa de master; să reușim să facem fil­mul într-o perioadă scurtă și l-am făcut în șapte zile; să avem premiera filmului în America, pentru că profesorii de la școală sunt americani.

 

Și cum ai ajuns cu filmul la cel mai prestigios festival independent de film din lume – se terminaseră cine­matografele din patrie?

Nu, voiam să aibă o deschidere către pu­blicul american. Sigur, va fi și în cinema­tografele românești…

 

Știi când îl vom vedea?

Cel mai sigur, în aprilie, cam acolo ne-am dori…

 

HORIA GHIBUTIU, FOTO Guliver, Arhiva personala

 

Continuarea în numărul de martie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 5 martie.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter