Cabral a fost marginalizat în copilărie: "Le-au zis alor mei să mă mute de la şcoală, eram prea bronzat pentru ei"

Publicat pe

Cabral a fost marginalizat în copilărie. La 40 de ani, prezentatorul şi-a făcut curaj şi povestit despre clipele neplăcute din copilărie atunci când a fost discriminat de către colegii de şcoală. Avea şi câteva porecle pe care nu le-a uitat. Vremurile au trecut, iar el are o carieră de invidiat!

Prezentatorul a fost victima discriminării rasiale. Din cauza colegilor, părinţii au fost nevoiţi să îl mute de la o şcoală la alta. Umilinţele la care era supus pe motivul culorii pielii sale nu le-a mai suportat, însă acum povesteşte cu lejeritate despre acele momente. Totul se întâmpla în urmă cu aproximativ 35 de ani. Era în clasa a doua când colegii s-au legat de nuanţa tenului său. Fotbalul l-a ajutat să socializeze, să se facă înţeles şi să depăşească răutăţile colegilor.

„M-au dat prima oară la şcoala 111. Am stat până în clasa a 2-a… Le-au zis alor mei să mă mute, eram prea bronzat pentru ei. M-au mutat ai mei la 110. A fost bine până într-a patra. Prea mult solar… Apoi m-au mutat la 96. Deja ştiam reţeta… câteva zile de observat de la distanţă, apoi începeau glumiţele cu «alb ca smoala», «maimuţa», «Congo»… şi tot aşa. Şi au început. În acelaşi ritm, cu aceeaşi răutate ca la celelalte două şcoli. Şi într-o zi s-a întâmplat ceva… am ieşit la sport, în curtea şcolii. Profu n-avea de gând să ia aur la Olimpiadă cu noi, aşa că ne-a aruncat o minge de fotbal şi ne-a lăsat în pace.

Am intrat şi eu într-una dintre echipe. N-am făcut mare fâsâială, nu eram bun la aşa ceva. Dar am alergat, făceam încă de-atunci sport de performanţă, pregătire fizică aveam. Am alergat, am dat câteva pase, am râs puţin pe teren, a fost OK. În următoarea pauză mergeam către clasă, când un unul de la altă clasă a urlat după mine „Fugiţi că vine maimuţoiul! sau ceva de genul ăsta. M-am întors să-i dau replica, dar n-am apucat. Unul dintre băieţii din clasa mea a urlat tare, cu pasiune şi supărare:   – Băăă, lasă-l în pace, e din echipa mea de fotbal!”, a notat pe blogul său Cabral.

Cabral, dezgustat de petrecerile de la mare, de 1 Mai

Cabral e dezgustat de petrecerile de la mare, de 1 Mai. Prezentatorul TV a avut o reacţie destul de acidă după ce a văzut felul în care s-au desfăşurat party-urile pe litoralul românesc. Merge şi el la mare de 1 Mai, însă îi place să sărbătorească altfel. Declaraţiile sunt surprinzătoare!

Foto: Răzvan Lupică

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter