Cătălina Ponor, aur la bârnă la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj

Publicat pe

Cătălina Ponor a câștigat medalia de aur la bârnă la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj și devine lider absolut din acest punct de vedere. Este al cincilea aur european pentru gimnastă.

În urma exercițiului de la bârnă, Ponor a fost notată cu 14,566 și a cucerit aurul european la Cluj. Din păcate, a fost singurul aparat la care aceasta s-a calificat în finală, după ce a ratat finala la sol din cauza absenței unui element obligatoriu.

„A fost bine, un pic de emoţie, dar am trecut peste. Emoţiile au fost constructive şi asta mi-a adus medalia de azi, nici nu mai pot să vorbesc. Încă mai îmi tremură mâinile, pentru că am muncit foarte mult, mi-am dorit medalia din tot sufletul, mi-am dorit să mai cânte încă o dată imnul pentru noi românii. Mă bucur că am reuşit, iar medalia de azi intră la acele medalii speciale, între cele de la Atena. Dedic medalia tuturor românilor, în special părinţilor mei', a spus Cătălina Ponor, potrivit știrileprotv.ro.

A ratat finala la sol

Problemele medicale ar fi fost cauza pentru care Ponor nu s-a calificat în finala la sol la aceste Campionate Europene.

„Mulțumesc tuturor pentru susținerea din timpul calificărilor. Publicul a fost extraordinar și am simțit o energie pozitivă din partea tuturor. Sunt fericită pentru calificarea în finala de la bârnă, dar în același timp tristă pentru că nu am reușit să intru în finala la sol. Uneori trebuie să iei niște decizii în ultima secundă. La exercițiul de la sol aveam dureri la glezna dreaptă în urma unui element executat la bârnă. Așa că am făcut exercițiul la sol fără una dintre cerințe, lucru care m-a costat participarea în finală. Dar așa este în gimnastică. Acum nu îmi rămâne decât să mă concentrez pentru finala de la bârnă de duminică', a spus Cătălina, după ce inițial juriul a decis că românca este calificată, ca mai apoi să revină asupra notei și să o micșoreze de la 13,566 cât era inițial și o califica de pe locul 4, la 13,066, care a clasat-o pe locul 10 și a făcut-o să rateze finala la sol.

Cătălina Ponor deține 13 medalii la Campionatele Europene: 8 de aur, două de argint și trei de bronz.

Alexandra Popescu

Foto: Facebook

Citește și:

Cătălina Ponor a obținut două medalii de aur la Cupa Mondială de la Baku

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter